WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Deze items gaan je tuin gegarandeerd gezellig maken

Nu de dagen weer langer worden en de temperaturen hopelijk wat oplopen, kunnen we de avonden buiten ook weer verlengen. Tijd om de tuin onder handen te nemen! En dan bedoelen we niet alleen het onkruid, de planten en al het andere dat woekert en bloeit, de aankleding is net zo belangrijk. Deze items gaan je tuin gegarandeerd gezellig maken.

Tuinverlichting

Het buiten gezellig maken als het donker is, doe je natuurlijk met licht. Voor extra gezelligheid werken kleine lampen vaak het best. Plaats er meerdere in de tuin om verschillende plekken te belichten. Of hang een lichtsnoer op aan de schutting, overkapping of simpelweg over de tuin. Ga voor warm, dimbaar licht voor extra sfeer.

In vuur en vlam

Een tuin gezellig maken kan in een klap met een vuurkorf of tuinhaard. De warmte, het fijne licht en het knisperende geluid. Zeg nou zelf: gezelliger kan bijna niet toch?

LEES OOK
vtwonen college Droomtuin
: Ontwerp en creëer je eigen buitenplek

Alles wat zacht is

Misschien barst je wel van de kussens en plaids en anders geven we je wel een extra reden om er nog meer aan te schaffen. Negen van de tien keer worden ze vooral binnen gebruikt in de winter, maar met het veranderlijke weer in Nederland is het helemaal niet zo gek om er buiten ook een aantal neer te leggen. Leg ze op de loungebank onder een overkapping of bewaar ze in een mooie opbergbox.

Leuk uitzicht

Als er iets saai is, dan is het wel het uitkijken op een kale muur of schutting in de tuin. En jammer vooral, want er zijn zoveel mogelijkheden. Denk aan een paar mooie bloembakken – verticaal tuinieren is hot! – of wandlampjes. 

LEES OOK
Weg met die kale schutting of muur!

Om van te smullen

Bij gezelligheid hoort eten! Of hoort eten bij gezelligheid? Desalniettemin onmisbaar voor een extra gezellige tuin is een stoere buitenkeuken of een fijne barbecue. 

Aangeklede tafel

En als dat eten dan toch buiten genuttigd wordt, dan is het wel zo leuk om dat te doen aan een aangeklede tafel. Dat hoeft echt niet moeilijk te zijn: met een tafelkleed leuk je de boel binnen no time op en een mooi servies maakt de boel helemaal af.

LEES OOK
Aan tafel! DIY’s voor een mooi aangeklede eettafel

Upgrade voor de grond

Heb je je lounge- of tuinset een mooi plekje gegeven op een terras? Maak het geheel af met een tuinkleed. Met een mooi design of leuke kleur geef je ook de grond een gezellige upgrade.

Overkapping

Wegkruipen onder een veranda geeft dat extra gevoel van geborgenheid en bovendien kun je in de regen ook gewoon buiten zitten. Dat heeft soms ook iets magisch toch? Gezellig onder een fijne plaid om het niet te koud te krijgen. Niet elke tuin heeft hier plek voor, maar mocht je het overwegen: wij zeggen doen!

nog meer: wooninspiratie