WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De vintage woonstijl: zo pas je ‘m toe

Het moment dat je de eerste kraam op een rommelmarkt bezoekt, bekruipt je dat speciale gevoel dat ergens tussen al die vazen, vitrinekasten en oude gereedschappen iets unieks op je wacht. Hoe verrassender de vondst, hoe beter de ideeën die je krijgt. Ben jij dit? Dan is de vintage woonstijl jou op het lijf geschreven!

Vintage vraagt om lef

Een uitgesproken woonstijl vraagt om een antwoord met lef. Vintage meubels zijn daar een fantastische hulp bij, want die hebben zoveel eigenheid dat ze meteen duidelijk maken wat je wilt bereiken in huis.

Linksonder passen de kleuren van alle meubels en accessoires in een palet van warmgrijs, maar is het contrast opgezocht met de klassieke stijl van de fauteuil en salontafel. Rechtsonder vertellen de oude houten kast en de strakke belijning van het tafel in combinatie met de vintage stoelen weer heel een ander verhaal. Toch is alles met elkaar in harmonie.

Vintage kleuren

Kleur kan een mooie verbindende factor vormen tussen meubels en accessoires die qua stijl misschien weinig verband lijken te hebben, afgezien van hun vintage geschiedenis. Als je een voorkeur hebt voor bepaalde kleuren, is de kans groot dat je steeds thuiskomt met vondsten die perfect bij de rest passen. Donkergrijs, okergeel en groen worden mooi aan elkaar verbonden door hout, leer, glas of zwart metaal. Allerlei verschillende stijlen, toch een kloppend geheel.

Vintage op de muur

Van oude foto’s, bewaarde illustraties en mooie stukken stof of behang kun je in een middag een pronkwand maken. Op papier, of in houten lijstjes die je overal en nergens kunt vinden. Vergeelde reproducties bij de kringloopwinkel zitten bijvoorbeeld vaak in een prachtige lijst. Glas eruit, achterkant eraf en je houdt een spannend kader over. 

Op zoek naar iets anders? Ronde houten borden of onderzetters steken mooi af bij rechthoekige afbeeldingen. Bovendien geven ze de compositie meer gewicht: het ís al meteen iets.


Ook altijd moeite om je verzamellust te beteugelen?

Kies een basisidee, kleur of sfeer voor de ruimte en het is makkelijker ja en nee zeggen.

Shop de vintage woonstijl…

nog meer: wooninspiratie