WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De floral trend: van bloemenprints tot vazen

Iedereen wordt blij van bloemen. Het is leuk om te geven, te krijgen en het staat prachtig in huis. Maar ook bloemenprints staan goed in huis én deze zijn terug van weggeweest. Hoe style je bloemen in het interieur en wordt het niet over de top? Van de juiste vaas tot het stylen met bloemen, zó pas je de floral trend toe.

vtwonen | 55 jaar jubileum bloemen eettafel
Bloemenloper (edenique.nl). Tafelkleed gemaakt van kaasdoek (boerenbonthal.nl). Stoelen van Verpan (dezaakdesign.nl). Ovale tafel, op maat gemaakt, 220x110x76 cm (com-anders.nl). Waterglazen, goudkleurig bestek, dinerborden, mintgroene borden (vtwonen.nl). Servetten, roze wijnglazen met goudkleurige rand (nordal.eu).

Bloementrend

Er is een reden dat we blij worden van bloemen. Ze prikkelen het zicht en geur, twee zintuigen die we blindelings vertrouwen. Bloemen zijn ook nog eens gezonder dan je misschien verwacht: zo werken rozen ontstekingsremmend en helpen tegen verkoudheid. Zonnebloemen boosten je immuunsysteem en Teunisbloem zou helpen tegen depressie. Dus wacht niet op een romantische bos bloemen, maar ga vandaag nog naar de bloemist en scoor een mooie bos.

LEES OOK
Flower power: 5x DIY met bloemen

De juiste vaas

Allereerst zijn er veel verschillende materialen voor vazen. Denk aan glas, plastic en keramiek. Kies bij voorkeur voor een glazen vaas. Dit is het beste voor de bloemen en glas is makkelijk schoon te houden. Daarbij is het ook mooi dat je het hele boeket ziet.

Dan de vorm: hoog, laag, brede hals, smalle hals. Voor een groot boeket kies je natuurlijk een grote vaas met brede hals. Wil je één bloem of tak stylen? Kies dan een vaas met een smalle hals. De modellen van de vazen verschillen van cilinder- tot bolvormig, voor iedere woonstijl is er iets.

Bloemenprints

De bloementrend gaat niet alleen over een fysieke bos bloemen, ook bloemenprints zie je in steeds meer huizen terugkomen – of zijn eigenlijk nooit weggeweest. Denk aan behang, en dan niet het oubollige behang wat vroeger bij je oma op de muur zat, want er zijn oneindig veel mooie designs. Maar ook kussens, lampenkappen en vloerkleden kun je vinden met een bloemenprint. Of wat dacht je van een Storytile wandtegel met bijpassende lijst? Het past allemaal in de floral trend.

LEES OOK
Deze stylingideeën met bloemen geven je lentekriebels

Droogbloemen

Droogbloemen vinden ook hun weg terug in de woonkamers van nu. Dat is meer dan logisch, want droogbloemen zijn stijlvol en duurzaam. Ze houden namelijk tot wel zes maanden hun natuurlijke kleuren, terwijl een verse bos bloemen hooguit twee weken staat. Goed voor het milieu én de portemonnee. Zet een paar takken in een vaas of in een speciale droogbloemensteen. Opzoek naar een unieke styling? Zet dan een paar droogbloemen onder een stolp of lijst ze in.

nog meer: wooninspiratie