WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Ook in deze 5 ruimtes is een kapstok handig

Een kapstok in de hal is natuurlijk onmisbaar voor alle jassen, tassen en andere spullen die je er kwijt moet. Maar een kapstok is niet alleen bij binnenkomst handig; hij komt op nog veel meer plekken super van pas. Wedden dat-ie ook op deze plekken in jouw huis onmisbaar wordt?

vtwonen zomerboek 2020 | binnenkijken Egmond rieten tas en verrekijker aan kapstok
Kapstok Van Goeden Huize. Tas ’t Sieraadje.

In de natte ruimte

Een of twee handdoekhaakjes volstaan vaak niet in een drukbezette badkamer. En zelfs in een minder drukbezochte badkamer is een kapstok ideaal. Niet alleen om handdoeken voor en na gebruik op te hangen, maar bijvoorbeeld ook om de badmat te laten drogen en een badjas op te hangen. Kies een kapstok met een plank erboven om ook nog een handige plek te hebben om handdoeken neer te leggen. Twee vliegen in één klap! 

LEES OOK
Overvolle gang? Hier laat je de sjaals en handschoenen

Praktisch bij het bed

Een badjas die je uittrekt, een plaid die je van je bed haalt voordat je gaat slapen of voor kleding die je de volgende dag nog aan wilt. Een kapstok is op de slaapkamer eigenlijk ook onmisbaar. Ideaal om van alles aan op te hangen in plaats van ze over de vloer of stoel te laten dweilen. Een kapstok in de vorm van een ladder is in de slaapkamer extra handig als je veel zware plaids bezit. En het zorgt ook voor extra sfeer!

Op de kinderkamer

Dat kinderen geen sterren zijn in opruimen is vast geen nieuws voor je. Maak het ze makkelijk en hang een kapstok in de kinderkamer. Of zelfs twee: eentje op kindhoogte en een op jouw hoogte. Zo kunnen jullie beiden dingen ophangen waar jullie makkelijk en snel bij moeten kunnen. Handig! 

LEES OOK
Deze spullen zijn praktisch en stijlvol in elke kinderkamer

Onmisbare keukenhulp

In een keuken zou je denken dat een enkel handdoekhaakje voldoende is. Maar aan een kapstok kun je in de keuken veel meer dingen hangen dan alleen keukentextiel. Denk bijvoorbeeld aan een keukenschort, of pannen waar je in keukenkastjes geen plek voor hebt. Hang een stoffen tas aan de kapstok en bewaar hier voortaan uien en knoflook. Of hang er worsten, pepers en kruiden aan op om te drogen.

Benut die binnenkant

Veel mensen zien deze super handige ruimte over het hoofd: de binnendeur van een kast. Door hier een kapstok op te hangen van kleiner formaat kun je nog meer in die kast kwijt! Handig voor mooie kimono’s of dunne tussenjasjes, maar ook voor accessoires als riemen, kettingen en armbanden. 

LEES OOK
Verborgen ruimte: zo benut je ook de loze ruimte in huis

De perfecte kapstok scoren…

nog meer: wooninspiratie