WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Nicolette Fox: ‘Ik vind mijn huis inrichten superleuk, maar neem het ook niet te serieus’

Nicolette Fox is de hoofdredacteur van vtwonen. Haar ideale woonstijl? Verschillend! ‘Ik houd ervan om diverse stijlen te mixen.’ Nicolette zet haar tips op een rij en legt uit hoe ze toch alles combineert. Zo staat vtwonen 06 ook helemaal vol met mix-en-match tips.

Nicolette Fox | vtwonen

“Die mix van gekke en mooie spullen bij elkaar maken het

óns huis”

Mix en match

‘Wat is jouw woonstijl?’, wordt mij regelmatig gevraagd. Eerlijk gezegd vind ik het lastig om het juiste antwoord te formuleren. Dat klinkt misschien gek voor de hoofdredacteur van vtwonen, maar ik heb niet een voorkeur voor een specifieke woonstijl. Ik houd ervan om diverse stijlen te mixen. Dat geldt niet alleen voor mijn interieur. Zo draag ik een baggy spijkerbroek graag met hoge hakken en een klassieke blouse, combineer ik een chic pak met sneakers, en een zijden jurk met een dik wollen vest. 

Vakantiestijl

En mijn ideale vakantie bestaat uit een mix van bergwandelingen maken, eten in fashionable restaurants, inspirerende art galleries bezoeken, logeren in een huisje mét zwembad midden in de natuur, om af te sluiten in een hutje aan het strand. Ik houd er nu eenmaal niet van om te kiezen. I want it all!

Liefde voor vintage

Does it spark joy?’, een bekende uitspraak van opruimgoeroe Marie Kondo, is volledig op mij van toepassing. Als het antwoord daarop een volmondig ja is, mag het eigenlijk al in huis. Met als gevolg dat een kringloopvondst naast een duur designstuk staat te shinen. Alles lijkt niet overal even goed op elkaar afgestemd, maar er is eigenlijk niets aan te wijzen waar ik niet blij van word. 

Kleurpalet

Om een rommelige aanblik te voorkomen, probeer ik me wel aan een kleurschema te houden, maar zelfs dat lukt niet altijd. Die Twist-kaars van Lex Pott kocht ik heel impulsief in fluorescerend neongeel en met de kussens op de bank is er lila in het kleurpalet geslopen. De aandacht die de afwijkende kleur en vorm trekt, vind ik juist fijn. Net die opvallende elementen zorgen voor wat pit in het interieur. Ik vind mijn huis inrichten superleuk, maar neem het ook niet te serieus. Al die gekke en mooie spullen bij elkaar maken het óns huis. De plek waar we ons prettig, zelfs heel gelukkig voelen. Ons huis sparks joy.

MIX TO THE MAX

Liefs,
Nicolette Fox, hoofdredacteur 
Instagram: @nicolette_fox

Meer lezen? 

Neem hieronder een kijkje in vtwonen 06 of bestel het nummer direct online en betaal tijdelijk geen verzendkosten.

nog meer: Inrichting