Oh, oh, Den Haag: 7 heerlijke hotspots in Scheveningen

null Beeld  Beeld 1: Unsplash | fotografie Adeline Mans
Beeld Beeld 1: Unsplash | fotografie Adeline Mans

De een heeft het over Nieuw-Scheveningen, de ander over oud en de plaats wordt ook wel verdeeld in noord en zuid. Als je het de echte locals vraagt, dan maakt het niet zo heel veel uit – als je het in ieder geval maar ‘op Scheveningen’ noemt. Scheveningen is natuurlijk bekend door het uitgestrekte strand en de gunstige ligging naast Den Haag, maar de mooie plek aan zee is zoveel meer dan alleen het strand. Wat dacht je van het thuis van de lekkerste koffie én het onderkomen van een verrukkelijke, Italiaanse Mercato? Kijk maar mee, dit zijn de leukste hotspots van Scheveningen aan zee.

Lees verder onder de advertentie

Papan – Vissershavenweg 55a

Koffiebar Papan zit op drie keer struikelen van het strand en de haven van Scheveningen. Hier hangt altijd zo’n aangename, lichte sfeer waardoor het meteen ontspannen voelt. Dit is precies zo’n plek waar iedereen graag komt, van surfers tot tante Toos van om de hoek. Niet gek, want de koffie is fantastisch, het bananenbrood is smakelijk en voor de sandwich met hete kip blijf je terugkomen. Aan de muren hangen zeezichten van een lokale kunstenaar en er ligt altijd een verse krant klaar. Je mag zelf bestellen aan de bar en dat is alleen maar fijn, want daardoor krijg je meteen tips over wat nou echt lekker is.

Lees verder onder de advertentie

Hart Beach – Strandweg 3b

Bij het surfrestaurant van lokale favoriet Hart Beach heb je zelf meteen de neiging om te beginnen met surfen of om à la Wim Hof een duik te nemen in de koude zee. Hier is elke dag van de week iets te doen, daarom zijn ze ook al om acht uur ’s ochtends open. De één komt voor surfles en de ander om te shoppen in de surfshop, maar lekker lang tafelen in het restaurant is ook toegestaan. Schuif met een koffie rond de open haard of plof met mooi weer op één van de banken op het terras. Een besteltip? De Shrimps Up-salade is fris, groot en lekker. Behoefte aan iets warms? In de winter serveren ze kaasfondue.

Lees verder onder de advertentie

Restaurant Waterproef – Dr. Lelykade 25

Je koerst in Scheveningen misschien wel meteen op de Boulevard af, maar rondom de havens is het minstens zo bruisend. De Tweede Binnenhaven staat zelfs bekend om haar gezelligheid. Hier tref je ook een van de beste restaurants van Scheveningen, Waterproef. Voor deze plek neem je de tijd om een middag of avond te tafelen. Het feest begint al bij het brood en de boter en stopt pas weer tegen de tijd dat de koffie op tafel komt. De chef bepaalt wat je eet, je hoeft zelf alleen maar aan te geven hoeveel gangen je wenst. En dan die wijnkaart. Het is ook niet voor niks dat Waterproef een vermelding heeft bij Gault&Millau en de Michelingids.

Tigershark – Badhuisstraat 114

Naast surfen en strand zijn ze in Scheveningen duidelijk ook in de ban van koffie. Een van de favorieten van de locals is Tigershark. Het ligt net iets buiten de drukte van het centrum, dus je komt hier de echte liefhebbers tegen en niet zomaar Jan en alleman. De melk voor de cappuccino komt van de boeren uit de buurt, de koffie alleen van de beste plekken ter wereld en de relaxte sfeer komt uit Scheveningen zelf. Hier drink je alleen de koffie die ze bij Tigershark zelf ook lekker vinden, dus dat is alvast een goede garantie voor een prima bakkie.

Lees verder onder de advertentie

Gastrovino La Liguria – Hellingweg 199

Dit is Italië, maar dan in Scheveningen. In de keuken roepen de chefs zelfs in het Italiaans naar elkaar en dat is altijd een goed teken. Gastrovino ligt net iets buiten de route richting het zuidelijke strand. Dit is trouwens ook meteen het mooiste en rustigste strand van Scheveningen, dus het is niet erg om uit te wijken. De menukaart loopt over van de pasta’s met burrata, antipasti en polpo. Vanaf het restaurant loop je zo de Mercato van Gastrovino in en dat is goed nieuws, want dat betekent dat je het lekkerste mee naar huis neemt. Zo mag je de cannoli van pistache absoluut niet laten liggen en is het servies van het restaurant ook te koop. Let op: reserveer wel even een tafel, want het restaurant is ook geliefd bij locals en daarom vaak vol.

Lees verder onder de advertentie
null Beeld Gastrovino La Liguria
Beeld Gastrovino La Liguria
null Beeld Gastrovino La Liguria
Beeld Gastrovino La Liguria

Kafnush Coffeebar – Keizerstraat 128

Een fijne hotspot in Scheveningen waar je voor een all day breakfast of flinke foccaccia aanschuift. Koffiebar Kafnush is een stek waar je binnenstapt om te lezen, kletsen, chillen of om een dagje te werken. Het mag allemaal. Pluspunt voor mensen die graag in koffietentjes de nodige arbeid verrichten: bijna elke tafel bij Kafnush heeft een eigen stroompunt en de wifi is goed. Dát is nog eens een warm welkom en heel erg 2023. De koffie komt op een houten plank met een glas water en na die uitgebreide lunch heb je de rest van de dag geen honger meer. Daar houden we van.

Lees verder onder de advertentie

Xiringuito – Strandweg 9

In de wintermaanden moeten we deze fijne stek missen, maar vanaf half maart tot eind september is het één van de hotspots van Scheveningen. Xiringuito voelt alsof je neerstrijkt bij een strandtent ergens in de Mediterranee. De menukaart is een selectie van de smakelijkste gerechten, het interieur komt rechtstreeks van het originele Ibiza en het is er altijd gezellig en relaxed. Een hidden gem in het seizoen, dus vertel het vooral niet aan iedereen door.

Lees verder onder de advertentie

Bron: Beeld 1: Unsplash | fotografie Adeline Mans