Buitengewoon Brugge: alle hotspots voor op je citytrip

beeld vtwonen Beeld

In België staat Brugge met haar hotspots bekend als het Venetië van het noorden, een omschrijving waar je natuurlijk a la minute van op citytrip wilt. Struinen door de straten en slenteren langs de reien, zoals de Vlamingen de mooie grachten noemen. Heb je pen en papier in de aanslag? Hier volgt de afvinklijst met hotspots voor op je komende citytrip naar Brugge, want de stad is absoluut een bezoek waard. 

Lees verder onder de advertentie

Foto van: @li_o_lait

beeld vtwonen Beeld

Foto van: Republiek Brugge

beeld vtwonen Beeld

Foto van: @ottowaffleatelier

Op café gaan

Misschien wel het leukste van een bezoek aan Brugge is op café of restaurant gaan. De straten zijn gevuld met geurige koffiebars, bruisende cafés en smakelijke restaurants. Begin de dag bij Coffeebar Adriaan met een Petit Dejeuner. Voor nostalgie moet je bij Li O Lait zijn, met keuze uit meer dan 1000 soorten koffie en thee. Nog niet klaar met koffieleuten? Kottee Kaffee is het geheim van de Bruggelingen en alles voor bij de koffie is in huis bereid.

Om bij te komen van het ontdekken van al die hotspots, heb je natuurlijk een fijn lunchadres óf restaurant nodig. Het terras van Republiek Brugge is de uitgelezen plek om de voeten even wat rust te gunnen. De inwendige mens verzorg je het best bij Kitchenbar Nomad. De naam staat voor de uithoeken van de wereld waar de chef inspiratie opdoet, maar betekent vooral letterlijk No Ordinary Meals or Drinks. En dat is op elk uniek bord terug te zien. Wil je nog wafels voor vertrek? Ga dan langs bij Otto’s Waffle Atelier, want daar hebben ze het wafels maken tot kunst verheven. Tot slot is het erg gezellig afsluiten tussen de Bruggelingen bij L’Estaminet aan het Koningin Astridpark. De bruine stamkroeg waar het interieur vooral heel erg authentiek aandoet.

beeld vtwonen Beeld

Foto van: @bourgogne_des_flandres

beeld vtwonen Beeld

Foto van: @brouwerijdehalvemaan

Leven in de brouwerij

In het Venetië van het noorden is één ding zeker: de stad bruist, maar brouwt ook vooral. Was je wel echt in Brugge zonder een Brugse Zot of Bourgogne des Flandres te drinken? Dat kan natuurlijk op elke straathoek, maar leuker is om langs te gaan in een Brugse Brouwerij. Bij een bezoek aan Brouwerij de Halve Maan vertelt een gids, die hier zelf ooit bier brouwde, hoe het hoort en drink je achteraf een koud pilsje in het dranklokaal. Of maak een stop bij Bourgogne des Flandre om het in de stad gebrouwen bier zelf te proeven. Net buiten Brugge ligt Brouwerij Fort Lapin, waar elke zaterdag een proeverij van de speciaalbieren is in de tasting room.

beeld vtwonen Beeld

Foto van: @schaeverbeke_

beeld vtwonen Beeld

Foto van Maud Bekaert

beeld vtwonen Beeld

Foto van Marianne Vandenbussche

Slenteren en snuisteren

Struinen door de straten is onze favoriete bezigheid in Brugge, met als hoogtepunt de Groenerei. Maar als je op in Brugge bent, dan wil je natuurlijk ook wat lokale hotspots ontdekken. De stad barst bijna uit haar voegen door alle lokale winkelaars met hun originele waar, van chique stationary bij De Corte tot kunstig keramiek bij Keramiek van Sophie. Voor chocolade sta je samen met de Bruggelingen in de rij bij Chocolatier Van Oost en Wijnwinkel Cuvee is een walhalla voor de liefhebber. Als je dan toch in Brugge bent, mag je de beste bakker van de stad niet overslaan. Schaeverbeke is zelfs één van de favorieten van topkok Sergio Herman.

De stad Brugge heeft naast delicatessen ook ruimte voor veel vakmanschap. Ga langs bij Frederiek van Pamel, want daar tref je decoratie zoals je het nooit eerder zag. Maud Bekaert vereeuwigt woorden in steen met haar beeldhouwkunst en ook Marianne Vandenbussche is een bezoek waard, voor wie keramiek waardeert. En in Brugge is het de moeite om op zoek te gaan naar schatten in de gerenommeerde antiekzaken, die soms al meer dan een eeuw in de familie zijn. Voor wie nog verder de geschiedenis van de stad in wil duiken is het Groeningemuseum een aanrader. Onder het slenteren en snuisteren is het natuurlijk ook toegestaan om nog even bij H&M Home binnen te wippen.

Kind of OJ Brugge Beeld
Kind of OJ Brugge Beeld
Kind of OJ Brugge Beeld

Lekker logeren

Omdat één dag eigenlijk geen is, blijven we maar wat graag een nacht in Brugge slapen. Het is hier nooit erg om een verblijf te verlengen. In de stad wemelt het van de B&B’s, sommigen vielen zelfs in de prijzen. Bij B&B Speelmansrei en B&B Huis Koning heb je bijvoorbeeld een bekroonde overnachting te pakken. Zelf zouden we alleen al naar Brugge gaan voor het verbluffende interieur van B&B Kind of OJ, maar ook B&B La Suite is een verschijning op zich.

Op de agenda

Tot slot staat Brugge niet alleen bekend om haar hotspots, maar zijn de festivals ook erg populair. Elke drie jaar keert het Festival Triënnale Brugge terug, waar je jezelf kunt onderdompelen in hedendaagse kunst en architectuur. Ben je meer een liefhebber van gastronomie? Plan een bezoek dan tijdens Food Festival Kookeet, dan smul je zeker te weten letterlijk en figuurlijk van de stad.

LEES OOK
Citytrip Gent: het best bewaarde geheim van België

Bron: Verschillende restaurants, café's, B&B's, winkels, brouwerijen en festivals in Brugge

Lees verder onder de advertentie