Van sidetable tot eetkamertafel: zelf een tafel maken doe je zo

Bouclé driezitsbank Rico van Ferm Living € 2985,-. Wollen vloerkleed Peas van Hay, 200×300 cm € 999,-. Witte schaal Rock Vessel van Marlies Huybs € 130,-. Spekstenen object Kisii S € 25,-, rechthoekig kussen van Marleen van Haaften in samenwerking met Studio Yen € 75,-, messing olielampjes van Casegoods, set € 30,- (studio-yen.com). Kussen Moroccan stripe € 105,- (billierose.be). Overig privébezit. Beeld vtwonen 10-2021 |  productie & styling kim van rossenberg | uitvoering Richard van Meerveld | fotografie Sjoerd Eickmans
Beeld vtwonen 10-2021 | productie & styling kim van rossenberg | uitvoering Richard van Meerveld | fotografie Sjoerd Eickmans

Een tafel is vaak het middelpunt van gezelligheid in huis. Of het nou de eetkamertafel is waar je heerlijk aan zit met de nodige gasten, of de sidetable die vol staat met gezellige woonaccessoires. Het is wel duidelijk dat een tafel onmisbaar is in huis. Met een beetje handigheid en creativiteit kun je zelf een tafel maken. Wij verzamelden de mooiste DIY’s voor je bij elkaar. Aan de slag!

Lees verder onder de advertentie

Multi-inzetbare tafel

Om aan te hobbyen, als sidetable voor een mooi stilleven, om een boterham aan te eten, als extra aanrecht, om keukenspullen op te bergen… deze multi-inzetbare vurenhouten tafel komt altijd van pas. Handig: je kunt ‘m op de maat maken die bij je past.

LEES OOK
Aan tafel! DIY’s voor een mooi aangeklede eettafel

Robuuste tuintafel

Hoe groot of klein de tuin ook is, deze tafel past altijd. Maak ’m op maat en voortaan worden lunch en diner buiten geserveerd. De dichte poten lopen iets terug, waardoor ook aan de kopse kanten zitplekken ontstaan. Bekijk hier hoe je de robuuste tuintafel maakt.

Lees verder onder de advertentie

Ronde eetkamertafel

Hij is geschikt voor vier eters, of zes als het lekker knus mag. Gezellig is het sowieso aan een ronde eettafel. Je ziet iedereen en je kunt overal makkelijk bij. Zelf zo’n sfeervol meubel maken? Hier is de DIY ronde eetkamertafel! Want zo’n ronde tafel kun je gewoon zelf maken!

Hoge bartafel

Lange zomeravonden vieren met een gezellige buitenborrel aan de hoge bartafel: het klinkt ons als muziek in de oren! Nodig je vrienden alvast uit voor een fijn zomerfeestje. Maar eerst nog even aan de slag… Want deze bartafel kun je makkelijk zelf maken. Ook geschikt om binnenshuis te plaatsen.

LEES OOK
3x maak zelf een buitentafel

Lees verder onder de advertentie

Vierkante salontafels

Handig, zo’n set salontafels. Door de uitsparing in de grote kun je de kleinere er iets onder zetten, waardoor het een geheel wordt. Maar los zijn ze ook leuk. Zelf zo’n sfeervol duo maken? Hier zijn de DIY salontafels!

De ronde twee-in-een

Voor een vriendin of vriend die onverwacht aanschuift of als door je woonkamer reizende bijzettafel: zo’n DIY ronde kruk is overal inzetbaar. Aan de slag!

Design sidetable

Als je eenmaal begint met die decoupeerzaag, wordt een doorsnee sidetable in een handomdraai een designmeubel. Helemáál als je hem in zo’n chique natuurtint schildert. Hello DIY sidetable!

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Ruim maar knus: een grote eethoek inrichten doe je zo

Mini-tafeltje

Ontbijt op bed zonder kruimels tussen de lakens of koffievlekken op het kussen? Op dit bedtafeltje inclusief mini-dienblad kun je alles kwijt. Nu rest nog een vraag: wie stapt uit bed om het ontbijt te maken?

Flexwerkplektafel

Een mail checken, aanschuiven bij een zoom-meeting: de thuiswerkplek is hot. Dit compacte multi-meubel doet niet alleen dienst als bureau, het is buiten kantoortijden ook zó om te toveren tot dressoir of sidetable. De perfecte flexwerkplek maak je zo… Werk ze!

Lees verder onder de advertentie

Kubussen

Schuiven, draaien & mixen: dit is hét ontwerp voor fans van een flexibel interieur. Ideaal als bijzettafel of kruk, maar ook als kinderstoel of opbergruimte. Zet je ze naast elkaar, dan krijg je een sidetable. Je maakt de sidetable van kubussen helemaal zelf. Succes!

LEES OOK
DIY: sprookjesachtige tafel

Items voor op tafel…

Lees verder onder de advertentie

Bron: vtwonen 10-2021 | productie & styling kim van rossenberg | uitvoering Richard van Meerveld | fotografie Sjoerd Eickmans