5 hacks voor een opgeruimde keuken

beeld vtwonen Beeld

Door de jaren heen verzamelen we heel wat keukenapparatuur. Maar wordt de keuken er ook mooier van? Vaak niet. Zo creëer je rust in de keuken zonder functionaliteit in te leveren. (in samenwerking met GROHE)

Lees verder onder de advertentie

1 Op één: de magnetron

Decennialang hebben we er al gemak van, de magnetron. Maar hoe compact het design van de nieuwste generaties ook is, het apparaat blijft een sta in de weg. Ga voor multifunctioneel en zorg ervoor dat de eerstvolgende oven die je aanschaft een ingebouwde magnetronfunctie heeft. Met een beetje geluk kun je er ook mee stomen.

2 Waterkoker is passé

Ting! Het geluid dat de waterkoker maakt is doorgaans mooier dan zijn design. Goed nieuws: hij kan weg. Met de GROHE Red kraan heb je direct water van 100 graden tot je beschikking. Binnen een paar seconden heb je een dampend glas thee in je handen. Dankzij de L-vormige uitloop kun je het kokendhete water ook makkelijk en veilig in een pan gieten. De prachtige en duurzame rvs-afwerking zorgt ervoor dat de kraan er jarenlang strak uit blijft zien.

3 Weg met het tosti-ijzer

Een boterham met kaas krijgt een extra dimensie als je hem toast in een tosti-ijzer. Maar heb jij weleens een mooie gezien? Juist. En dan hebben we het nog niet eens over de aanblik van de kaasresten die de vorige gebruiker heeft laten zitten. De beste tosti’s komen gewoon uit de koekenpan. En die berg je eenvoudig op. Maak je meerdere tosti’s? Gebruik dan de grillfunctie van die toch al multifunctionele ovencombi.

4 Water filteren kan mooier

Heb jij je ook laten verleiden tot de aanschaf van een waterfiltersysteem? Er is een veel eenvoudigere manier om te genieten van puur gezuiverd kraanwater: met de GROHE Home Blue kraan. Via de greep krijg je normaal water en als je het water wilt zuiveren, koelen of laten bruisen, dan druk je op de verlichte led-knop. Simpel en veilig, en de kraan heeft ook nog eens een mooi, slank design. De koeler past in ieder keukenkastje dat meer dan 30 cm breed is en de filter en CO2-fles zijn eenvoudig te vervangen.

5 Kun je echt niet zonder, ruim ze dan op

Ontsierende keukenapparaten waarvan je geen afscheid kunt nemen, kun je op z’n minst uit het zicht houden. Zet de spullen bij voorkeur achter kastdeurtjes, bewaar de open planken en rekjes voor spullen die gezien mogen worden. Tip voor het inrichten van een nieuwe keuken: met lades benut je de ruimte beter dan met kastjes. Of overweeg plintlades. Zware keukenapparaten die je er wilt opbergen, hoef je dan amper te tillen.

Wil je je keuken een nieuwe look geven? Lees dan het artikel met handige tips om je keuken een upgrade te geven.

Bron: in samenwerking met GROHE

Lees verder onder de advertentie