WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Garage isoleren

Als we het over isoleren hebben, gaat dit meestal over het isoleren van je huis. Dakisolatie, vloerisolatie en spouwmuurisolatie kunnen zorgen voor een flinke besparing op de stookkosten. Maar het is ook geen gek idee om je garage te isoleren. Hier staan immers vaak kostbare bezittingen die je graag veilig en droog wilt bewaren. 

garage isoleren

Garage isoleren

Een garage isoleren is vooral gunstig omkostbare bezittingen, zoals auto, fietsen en misschien wel spullen uit je jeugd veilig te bewaren. Dat kun je doen door de garage te verwarmen, maar het is natuurlijk veel duurzamer om hem te isoleren. Verwarming is dan niet tot nauwelijks meer nodig. Een garage isoleren kun je zelf doen, maar je kunt het ook laten doen. Het is maar net hoe handig je bent.

Hoe doe ik het?

Je kunt een garage isoleren op verschillende manieren. Het is verstandig om eerst advies te vragen bij een specialist. Hieronder leggen we in grote lijnen uit hoe dit in zijn werk gaat.

  1. Ruim je garage op. Het klinkt logisch, maar je kunt pas gemakkelijk isoleren als de wanden vrij zijn. Het liefst maak je de garage hem helemaal leeg.
  2. Plaats vervolgens het regelwerk in de garage.
  3. Tussen de buitenmuren en het regelwerk plaats je dampopen folie om het isolatiemateriaal te beschermen.
  4. Snijd het isolatiemateriaal (meestal glaswol of steenwol) op formaat en plaats tussen het rachelwerk.
  5. Sluit het geheel af met dampdichte folie.
  6. Je kunt de muur eventueel bedekken met mdf-platen om het mooi af te werken.

Vergeet niet op te letten of de garage ook goed wordt geventileerd om schimmels en vochtplekken te voorkomen.

Woning isoleren

Een garage isoleren is nuttig, vooral als je er belangrijke spullen bewaart of hem als werkplaats gebruikt. Maar heb je ook al aan je huis gedacht? Met het isoleren van je dak kun je gemiddeld 650 euro per jaar besparen en met spouwmuurisolatie bespaar je 550 euro per jaar. Dat is dus de moeite waard. Doe nu de Lang Leve je Huis-test en wij geven je tips hoe jij duurzamer kunt gaan wonen!

nog meer: Duurzaam