WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Doen! 5x goede voornemens voor je huis

Neem je bij je goede voornemens voor 2021 ook een paar wensen voor je huis mee? Want afgelopen jaar is ons thuis nóg belangrijker gebleken dan we ooit konden vermoeden. Het is de plek waar we wonen, relaxen en liefhebben, maar inmiddels ook volop werken en tegen wil en dank moeten schuilen. Met deze voornemens geef jij je huis een vliegende start van het nieuwe jaar.

1. Ontspullen

Af en toe ontspullen is niet alleen handig wanneer je klein woont, juist als grootgrondbezitter verzamel je vaak onnodig veel spullen om je heen. Ontspullen zorgt voor een opgeruimd huis én een opgeruimde geest. Want wanneer de chaos oplost in huis, dan houd je een gevoel van rust en nieuwe energie over. Zo ga je aan de slag met ontspullen.

2. Duurzaam wonen

Duurzaam wonen kan in kleine stappen en met iedere stap is je huis en het klimaat geholpen. De eerste stap naar een duurzaam huis is energie besparen door beter te isoleren. Woningen die na 2005 zijn gebouwd, zijn meestal al goed geïsoleerd, maar heb je een ouder huis dan kan het zeker lonen om een specialist te laten kijken naar de dak-, vloer- en muurisolatie. Betere isolatie betekent minder tocht, minder vocht en minder kosten. Lees hier over duurzaam wonen met kleine aanpassingen.

3. Smart living

Met een druk op de knop je gordijnen dicht, via een app je wasmachine alvast aanzetten of een snelle blik in je koelkast vanuit de supermarkt. Klinkt als toekomstmuziek, maar is al helemaal van nu. En zeg nou zelf: het maakt het leven net even makkelijker en relaxter. We hebben een aantal van die slimme toepassingen voor in huis op een rijtje gezet.

4. Flexibel interieur

De trend voor 2021 is een flexibel interieur. Een huis met multifunctionele ruimtes die je steeds weer kan aanpassen aan je veranderende behoeftes heeft veel voordelen. Denk bijvoorbeeld aan een open ruimte waar je kunt werken, eten en ontspannen. Of een kinderkamer die zo om te vormen is tot een studeerkamer. vtwonen hoofdredacteur Nicolette Fox vertelt over deze nieuwe interieurtrend.

5. Nieuwe kleuren

De snelste manier voor een frisse wind door je huis is een nieuwe kleur op je muur. Met verf of behang, maar net wat je meer ligt. Ton-sur-ton in natuurlijke tinten is de trend, maar liefhebbers van kleur kunnen zich ook helemaal vinden in een van de andere interieurkleuren van 2021.

Shoppen in stijl…

nog meer: Duurzaam