4 slimme woonoplossingen die je leven makkelijker maken

beeld vtwonen Beeld

Vanaf je smartphone de wasmachine aanzetten, met de voeten omhoog de lichten dimmen of peinzend voor het zuivelschap een kijkje nemen in eigen koelkast: een smart home maakt het leven stukken makkelijker én duurzamer.

Lees verder onder de advertentie

In samenwerking met Samsung

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Thuis in een slim huis

Niet eerder brachten we zóveel tijd in ons eigen huis door als het afgelopen jaar. We eten, slapen en spelen niet alleen thuis, maar leren, sporten en werken er nu ook. Reden genoeg dus om het huishouden, maar ook manieren om thuis te ontspannen, zo gemakkelijk en leuk mogelijk te maken. Met de slimme SmartThings-app van Samsung regel je alles én op afstand via je eigen smartphone.

Slim bekeken

Ruim 3,3 miljoen huishoudens hebben al een of meerdere slimme devices in huis. Een deurbel of thermostaat gekoppeld aan de smartphone of een slimme robotstofzuiger bijvoorbeeld. Een huis voorzien van zulk soort slimme snufjes, apparaten die met elkaar kunnen communiceren om het leven gemakkelijker te maken, noemen we een smart home. Een smart home laat je lekker achterover leunen en tijd besteden aan wat écht belangrijk is, in plaats van dubben of de was nu wel of niet aanstaat. Slimme apparaten zijn bovendien energiezuinig en leveren daarom méér op dan gemak alleen. Benieuwd? Ontdek vier smart home oplossingen die het leven verbeteren.

Met z’n allen

Wanneer keek jij voor het laatst een voetbalwedstrijd met vrienden? Met de Multi View tv-functie van Samsung kan het, corona of geen corona: de functie zorgt ervoor dat de inhoud van twee apparaten op één beeldscherm te zien zijn. Links op het scherm die voetbalwedstrijd, rechts een live verbinding met je vrienden. Afstandsbediening kwijt? Ook verleden tijd: de tv bedien je gewoon met je smartphone.

Lees verder onder de advertentie

Kind kan de was doen

De machine is nog niet uitgedraaid of de mand zit alweer vol; geen enkele huishoudelijke taak zó oneindig als de was. Met een slimme wasmachine kan zelfs een kind de was voortaan doen. Geef in de was-assistent op je smartphone aan wat er gewassen moet worden en de app tipt het geschikte programma. De wasmachine weegt de was en past de wasduur daarop aan. Was klaar? Dan krijg je een seintje op je telefoon, tv, smartwatch of ander slim apparaat.

Koud kunstje

Staat er nog genoeg melk in de koelkast? Hoeveel eieren hebben we nog? De View Inside functie van de slimme Family Hub koelkast van Samsung laat je op afstand ín je eigen koelkast kijken, terwijl je al lang en breed in de supermarkt staat. Je maakt met deze ware hulp in de keuken bovendien ook boodschappenlijstjes, ontvangt updates over de houdbaarheid van producten of houdt de familiekalender bij. Een memo achterlaten voor gezinsleden kan óók. Slim inkopen wordt een koud kunstje.

En er was licht

De lampen bedienen met je telefoon: niet alleen praktisch, want lekker op de bank blijven liggen, óók heel stijlvol. Met slimme verlichting krijgt elke ruimte de sfeer waar je naar verlangt. Helder licht in de keuken tijdens het koken, warm licht in de woonkamer bij de borrel, zacht licht voor dat spa-moment in de badkamer. Of wat dacht je van het creëren van een ware thuisbioscoop in één klik? De slimme verlichting dimt, de soundbar springt aan en je favoriete film start. Met één druk op de telefoon zet je bovendien de verwarming vast aan. Alleen de popcorn nog, díe moet je zelf pakken.

Easy does it

De SmartThings-app is ideaal om alles in huis vanuit één plek eenvoudig te regelen. Het huis ook omtoveren tot een smart home en daarmee het dagelijks leven makkelijker maken? Ontdek er hier alles over.

Lees verder onder de advertentie

Bron: In samenwerking met Samsung

Lees verder onder de advertentie