WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo gepiept! Paasdecoratie in zwart-wit volgens Fietje

‘Hé Fietje, heb jij nog ideeën voor paasdecoratie in zwart-wit? Voor iedereen die de eettafel of woonkamer op z’n paasbest wil stylen, maar niet in de standaard pastellen?’ Al snel rolden deze dit-kan-jij-ook-DIY’s uit haar immer creatieve vingers. Van matzwarte eieren aan een touwtje en kei-mooie kandelaar tot papieren feestslingers in zwart-wit. Zo gepiept en daarom ruim op tijd voor een paasbrunch in jouw basic stijl.

pasen zwart wit
Zwarte bordjes, schalen, houten bestek (vtwonen.nl). Zwart/wit schaal (householdhardware.nl)

Van steen naar kandelaar

Bedacht voor de paastafel, maar eigenlijk een beauty op elke dag van het jaar. En zo gemaakt ook, want je hebt vast nog wel ergens een steen van een vakantie of strandwandeling liggen.

Ga je nog op jacht naar een mooie kei? Kies dan voor een groot exemplaar met mooie lijntekening. Wind ijzerdraad om de kei en daarna om de kaars. Zorg er wel voor dat de kaars stevig staat, hiervoor moet je het ijzerdraad wat hoger oprekken. Onder de stenen ligt een met witte latex gerolde juten lap als tafelkleed.

pasen zwart wit

Wandornament in zwart-wit

Deze is wel heel easy en het resultaat mag er zijn! Uit micro-karton (verkrijgbaar bij een winkel met tekenmaterialen) zijn verschillende ei-vormige vormen gesneden. Met een lange naald is er vervolgens nylondraad doorheen gehaald. Et voilá.

paastak decoratie zwartwit

Zwart-witte eieren voor de paastak

Geen Pasen zonder paastak, maar dan wel graag in jouw basic stijl? De vormgevers van vtwonen gingen voor je aan de slag met een zwart-witte eieren voor aan de tak, deurknop of waar dan ook. Met strepen, stippen of een sierlijke bloem. Bekijk de beschrijvingen en download de gratis printable.

LEES OOK
Van paasdecoratie tot feestelijk ontbijt: alles in huis voor een vrolijk Pasen

Tafel (demachinekamer.nl), kandelaar (vtwonen.nl)

Mobiel met zwarte eieren

Twijfelde je ook even of het hier om echte eieren gaat? Niet dus. Fietje kocht deze plastic eieren bij een etalagematerialen-bedrijf, maar je kunt ook eieren van piepschuim uit de hobbywinkel gebruiken. Daar kun je vaak ook wel ook een mobielhouder kopen. Spuit de eitjes rondom met zwarte verfspray en haal een lange nylondraad in verschillende lengtes door eitjes heen. Vervolgens zijn er witte knoopjes gebruikt om de draad onder vast te maken.

Moois voor op de paastafel…

nog meer: DIY