WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Muurschildering maken

Wil je iets speciaals op je muur? Kies dan voor een muurschildering, vooral voor de kinderkamer een goed idee. Je kunt heel goed zelf aan de slag gaan met verf en een sjabloon, of schilder iets uit de losse pols.

 

muurschildering makenmuurschildering waslijn

Muurschildering met sjabloon

Een simpele, snelle en mooie manier om een muurschildering te maken, is met een sjabloon.  Probeer eens van je favoriete tekening zelf een sjabloon te maken. Dit is niet echt eenvoudig, maar bij Stencilrevolution vind je een ’tutorial’, die je stap voor stap uitlegt hoe je verschillende soorten sjablonen kunt maken. Bestel alles wat je nodig hebt om zelf sjablonen te maken online.

Is je sjabloon gelukt, hou dan de volgende do’s en dont’s in de gaten:

Do’s

  • Plak het sjabloon met spuitlijm stevig op de muur, zodat er – geen verf onder de randen kan komen.
  • Gebruik een sjabloneerkwast of sponsje.
  • Dep de vlakken van binnen naar buiten vol.

Don’ts

  • Begin niet op een vette of stoffige ondergrond, maar maak  hem eerst goed schoon en vetvrij.
  • Vergeet niet het sjabloon op tijd te verwijderen, doe dit als de verf nog nat is.
  • Combineer nooit acryl- met alkydverf.

Vormen op je muur

Een eenvoudige vorm op je muur geschilderd kan ook al een verrassend mooi effect hebben. Zelf vormen op je muur schilderen doe je zo:

 

Cirkel
Maak zelf een passer door een stukje touw aan een potlood te binden. Zet het touw met een punaise of speld vast op de muur in het midden van de cirkel en teken de omtrek vervolgens op de muur.

Letters
Projecteer de letters met een overheadprojector op je muur en verf ze dan met een klein kwastje in. Je kunt de tekst ook eerst heel dunnetjes met potlood op de wand schrijven, maar zet dan wel eerst een horizontale lijn.

Vierkanten
Deze plak je gewoon af met schilderstape waarna je ze inschildert. Verwijder het tape voordat de verf droog is.

Horizontale strepen
Ga ook hier te werk met schilderstape. Gebruik hierbij een waterpas zodat je zeker weet dat je strepen mooi horizon­taal lopen.

Muurschildering zelf maken

Wil je een hele bijzondere muurschildering? Wij van 101 hebben twee hele leuke zelfmaakideeën op de site staan voor een muurschildering. Bijvoorbeeld de muurschildering waslijn, zoals hierboven. Erg leuk voor in de kinderkamer! Hang er ook echte sokjes, kleertjes of knuffels aan en het is net een echte waslijn.

Of maak een muurschildering met bloemen. Origineel in de woonkamer, slaapkamer of meidenkamer. Schilder de muurschildering verder door op de vloer! Leuk detail: hang een wandlampje precies in het hart van een bloem die je op de muurt geschilderd hebt.

Shop kant-en-klare wanddecoratie

Liever niet zelf aan de slag? Shop deze kant-en-klare items voor aan de wand.

nog meer: DIY