Maak hem zelf: hoofdbord voor achter het bed!

beeld vtwonen Beeld

Anne van Remade with Love: ‘Het idee voor dit hoofdbord hebben mijn vriend en ik opgedaan tijdens een overnachting in het fantastische Mother Goose Hotel in Utrecht. Het is een DIY in de categorie minder makkelijk, maar wel heel leuk!’

Lees verder onder de advertentie

Dit heb je nodig om zelf een hoofdbord te maken

Bestel alles wat je nodig hebt om zelf een hoofdbord te maken online bij Karwei.

Werkwijze houtopslagkast

  • Laat de zes steigerhouten planken in de bouwmarkt op maat zagen in de volgende afmetingen: 4 planken van 100 cm, 4 planken van 105 cm en 3 planken van 110 cm.
  • Schuur alle planken met grof schuurpapier, maak ze stofvrij en zet ze in de grondverf laat drogen, schuur ze licht op, maak stofvrij en verf ze vervolgens met houtlak wit (de achterzijde kun je onbehandeld laten).
  • Laat de planken drogen, leg ze in een speelse opstelling naar eigen inzicht (met de geschilderde kant naar beneden) en bevestig de twee vuren latten op de zes steigerhouten planken zodat ze stevig aan elkaar zitten.
    Let op: boor voordat je gaat schroeven eerst de gaten voor met een houtboor (3 mm) zodat het hout niet gaat splijten.
Lees verder onder de advertentie

Tip: Maak aan de achterkant van het hoofdbord nog een frame zodat er een plankje bovenaan het hoofdbord zit. Hierop kun je dan mooie kaarten, foto’s, woonaccessoires en dierbare spulletjes neerzetten.

Shop kant-en-klare hoofdborden

Liever niet zelf aan de slag? Shop deze kant-en-klare items.

Lees verder onder de advertentie

Bron: vtwonen 11-2016 | Fotografie en styling Anne Heijmans