WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

DIY: zomers ligbed

De kers op elke tuin, zo’n ligbed dat uitnodigt tot loungen. Een favoriet van klusduo Kim en Richard, want alleen al ernaar kijken geeft relaxte vibes. En is dat niet wat je wilt van een buitenplek? Hier vind je de werkbeschrijving van het DIY ligbed.

vtwonen 06-2020 | DIY zomers ligbed in tuin met parasol
Parasol Dunes € 274,95 (sundaysupply.co). Matraskussen € 69,99, linnen kussens vanaf € 22,99 (zarahome.com). Strohoed € 35,-, zonnebril € 15,-, gevlochten slippers € 69,- (stories.com). Badlaken € 14,99, glazen € 14,99 (hm.com). Bijzettafel Bowler van Hay € 215,-, metalen box van Ferm Living in kleur Cashmere € 65,-, geribbeld glas van Ferm Living, per 4 € 39,- (vtwonen.nl).

Benodigdheden

Je vindt alle benodigdheden voor dit project bij Karwei. Handig: je kunt hier je hout op maat laten zagen. Zo hoef je zelf niet meer in de weer met een zaag.

Deze materialen heb je nodig

Zo maak je het ligbed

1. Schuur het hout rondom.
2. Zaag uit de planken van 31×104 cm een inham van 84 cm breed en 5 cm hoog. Zo krijg je aan beide kanten poten van 10 cm breed en 5 cm hoog.
3. Lak of schilder alles 2x in de gewenste kleur en laat drogen.
4. Boor in alle planken van 20×200 cm aan weerszijden 2 gaten voor met de boor van 5 mm. Elk gat op 5 cm afstand van de zijkant van de plank, en op 22 cm vanaf de kopse kant.
5. Pak de plank waar de inham is uitgezaagd en zet de poten op de grond. Schroef de eerste plank van 20×200 cm hier bovenop. Laat de plank hierbij aan het hoofd- en voeteneinde 20 cm uitsteken, en aan de zijkanten 2 cm. Gebruik de schroeven 5×80 mm.
6. Schroef de overige planken erop met een tussenruimte van 2 cm.
7. Boor voor het parasolgat met een speedboor midden in een plank een gat van 35 mm, dat naast de plank van de poot uitkomt.
8. De stalen buis wordt de houder van de parasol. Teken op 7 cm van het uiteinde een streep en boor daar met een metaalboor van 4 mm een gat dwars door de buis heen (2 gaten dus). Maak één van deze gaten daarna groter met een metaalboor van 10 mm. Hier past later bij het vastschroeven de bithouder door. Doe hetzelfde op 7 cm aan het andere uiteinde van de buis. Let op dat de grote gaten precies aan dezelfde kant op de buis komen.
9. Plaats de stalen buis onder het gat van 35 mm voor de parasol, en bevestig die met een schroef 4×30 mm.

Moois voor in de tuin…

Kim & Richard

vtwonen 03-2020 | DIY 3-in-1 kast | Kim en Richard

Kim van Rossenberg en Richard van Meerveld vormen niet alleen een liefdeskoppel (mét twee kinderen) maar ook hét vtwonen klusduo. Voor DIY projecten vullen zij elkaar perfect aan: Kim komt met de ideeën en Richard maakt het. Mooi én haalbaar is altijd de basis van hun ontwerpen. Hout is favoriet, van underlayment tot hergebruikt eikenhout. En voor de nieuwsgierigen: jawel, deze twee bevlogen klussers vergaderen soms ook in bed over een DIY project. Benieuwd naar alle vtwonen DIY projecten? Die vind je hier!

nog meer: DIY