WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Do it yourself: verweerde spiegel met vintage look

Een spiegel met verweerd glas is het perfecte meubel bij andere vintage parels. Juist de imperfecties van het glas maken deze spiegel uniek. Alleen hoe creëer je zo’n look? Dit is eigenlijk vrij gemakkelijk. Volg het stappenplan en klaar is de prachtig verweerde spiegel. Wat nog rest is een mooie plek kiezen waar je hem ophangt.

verweerde spiegel

Dit heb je nodig:

LEES OOK
Ontdek hier alle vtwonen DIY’s

Zo maak je de verweerde spiegel:

Stap 1
Dek de tafel af met een oud laken of afdekzeil en bescherm je handen met handschoenen.

Stap 2
Heeft de spiegel een lijst? Plak hem af met schilderstape, zodat je straks alleen het glas bewerkt.

Stap 3
Maak de spiegel schoon met een glasreiniger om eventuele vlekken en stofdeeltjes te verwijderen.

Stap 4
Vul de spuitfles met één deel azijn en twee delen water. Bepaal vooraf hoe verweerd de spiegel mag worden. Een plantenspuit is bijvoorbeeld handig voor een subtiele look.

Stap 5
Spray het mengsel van een afstand over de spiegel en wees vooral niet te voorzichtig. Een verweerde spiegel heeft de meeste plekken aan de randen. Laat voor een grove look ook een paar grote druppels op het glas vallen.

Stap 6
Laat de spiegel ongeveer tien minuten drogen.

Stap 7
Doe een mondkapje op en pak de chroom spuitbus. Houd afstand en spray de verf gelijkmatig over de spiegel. Omdat de plekken met azijn de verf pakken ontstaat er een verweerde look.

Stap 8
Is de spiegel weer droog? Spray dan heel losjes de zwarte verf over de spiegel. Hoe dikker de verf, hoe sterker het effect.

Stap 9
De vorige twee stappen kunnen uiteraard ook met andere kleuren. Wanneer je zwart te hard vindt, zorgt goud voor een fijne en luxe look.

Trots op het resultaat?

Maak er een foto van en deel hem op Instagram met #vtwonendiy. Meer klussen voor een creatieve zondag? Bekijk alle DIY’s.

Shop kant-en-klare spiegels

nog meer: DIY