DIY: stylish traphekje

Loopfiets First Go Cream (banwood.com). Ronde messing spiegel Darkly (menu.as). Houten kapstok (hm.com). Kinderjas rugzak konijnen (zara.com). Canvas daybed School Bed in kleur Stone Grey van Numero 74 (lidor.nl). Linnen kussen, 40×60 cm (bymolle.com). Schoenen (veja-store.com). Sterkussen en vloerkleed privébezit. Beeld

Je kunt ’m natuurlijk kant-en-klaar kopen, maar maak je zelf een traphekje, dan kun je wel voor een stylish verantwoord exemplaar gaan. Wel zo mooi én precies op maat.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Benodigdheden voor deze DIY

Je vindt alle benodigdheden voor dit project bij Karwei. Handig: je kunt hier je hout op maat laten zagen. Zo hoef je zelf niet meer in de weer met een zaag.

Dit materiaal heb je nodig

Lees verder onder de advertentie

Dit gereedschap heb je nodig

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Zo maak je het

  1. Meet de trapopening op en maak het traphekje 5 mm kleiner.
  2. Teken de spijlen af op de op maat gezaagde plaat underlayment. Zorg dat je mooie gelijke staanders en openingen krijgt. In dit geval staanders en openingen van 5,6 cm. Zorg er in ieder geval voor dat er niet meer dan 6,5 cm ruimte tussen de spijlen zit. Dat geldt ook voor de ruimte naast en onder het hekje.
  3. Boor met een gatenboor 6 gaten onder en 6 gaten boven op de plek waar de openingen moeten komen.
  4. Zaag daarna met een liniaalzaag of decoupeerzaag ovale gleuven vanaf de onderste cirkel naar de bovenste cirkel.
  5. Schuur het hout op en behandel het daarna met een transparante lak.
  6. Laten drogen, nog even licht opschuren en 2 keer lakken.
  7. Bevestig de scharnieren aan de spil van de trap en daarna aan het traphekje.
  8. Bevestig de sluiting aan het traphekje* en maak daarna een opening in de spil waar het schuifje in valt. Zorg ervoor dat je een sluiting kiest die kinderen niet met één hand open kunnen krijgen.

* Let op: dit is niet volgens de officiële veiligheidseisen, dus zorg dat het hekje goed sluit.

Lees verder onder de advertentie

BELANGRIJKE OPMERKING: Dit hekje is niet aan de hand van de Europese veiligheidsnorm ontworpen. Het is een Do it yourself-project met als doel klussers te inspireren. Bij eventuele schade kan vtwonen niet verantwoordelijk worden gesteld. Neem de veiligheidsnorm hier door om zelf te bepalen of je dit hekje wilt maken.

Shop moois voor de kids…

Kim en Richard

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Kim van Rossenberg en Richard van Meerveld vormen niet alleen een liefdeskoppel (mét twee kinderen) maar ook hét vtwonen klusduo. Voor DIY projecten vullen zij elkaar perfect aan: Kim komt met de ideeën en Richard maakt het. Mooi én haalbaar is altijd de basis van hun ontwerpen. Hout is favoriet, van underlayment tot hergebruikt eikenhout. En voor de nieuwsgierigen: jawel, deze twee bevlogen klussers vergaderen soms ook in bed over een DIY project. Benieuwd naar alle vtwonen DIY projecten? Die vind je hier!

Bron: vtwonen 2-2020 | Productie & Styling Kim van Rossenberg | Uitvoering Richard van Meerveld | Fotografie Sjoerd Eickmans