WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

DIY: kruidenbak

Voor mooie zomerbloeiers, eigen kweek of verse kruiden, deze plantenbak met ook nog wat ruimte voor potten en gereedschap is overal voor in. Bekijk hier hoe je de plantenbak zelf maakt.

vtwonen tuin special 1 2020 | kruidenrek zwart hout gevuld met kruidenplanten
Glazen flesvaas, omvlochten fles met handvat (vandijkenko.nl). Zinken potten, stenen potten, kweekpotjes, set van vijf, tuinhandschoenen, steeketiketten, schaar klein, schaar groot, hark, schep, mini tuingereedschap (dille-kamille.nl). Draadstalen mand, schep, houten hark, houten schep, zinken gieter, zinken emmer (burbri.nl). Betonlook plantenpot van Ecopots Amsterdam (vtwonen.nl). Planten en bomen (greenlifestylestore.nl). Verf Toms Oil Eggshell Buiten kleur Black Jack 119 (littlegreen.eu).
vtwonen tuin special 1 2020 |  tuin gereedschap in houten kruidenbak

Dit heb je nodig

Je vindt alle benodigdheden voor dit project bij Karwei. Handig: je kunt hier je hout op maat laten zagen. Zo hoef je zelf niet meer in de weer met een zaag.

Deze materialen heb je nodig

Dit gereedschap heb je nodig

Zo maak je de kruidenbak

  1. Zaag de planken op maat of laat zagen in de bouwmarkt, voor de onderplaat op 80×19,5×1,9 cm (bxhxd), de 2 korte zijplanken op 19,5×19,5×1,9 cm en de 2 lange zijplanken op 80×19,5×1,9 cm. Schuur alles grof glad.
  2. Leg de onderplank neer en schroef eerst de korte planken en daarna de lange planken vast. Boor de gaten eerst voor en smeer lijm op de kopse kanten. 
  3. Zaag voor de bovenbak de planken op maat en schuur ze grof glad: 1 onderplaat van 80×19,5×1,9 cm (bxhxd), 2 korte zijplanken van 9×19,5×1,9 cm en 2 lange zijplanken 80x9x1,9 cm. 
  4. Leg de onderplank neer en monteer eerst de korte en daarna de lange planken met schroeven. Boor de gaten eerst voor en smeer lijm op de kopse kanten. 
  5. Zaag voor de staanders de tengels op 80×4,5×2,2 cm (lxbxd) en monteer deze als staanders aan de buitenkant van de bak, 12 cm vanaf de hoek en zo dat de onderbak op 12 cm van de grond blijft.
  6. Schilder alles in de gewenste kleur. Wij gebruikten Toms Oil Eggshell Buiten kleur Black Jack 119 (littlegreene.nl).

Shop de stijl…

nog meer: DIY