DIY: eikenhouten spiegelkast

Hamamdoek van Walra € 19,95, sieradendoos koraal a la velvet € 32,50, tandenborstel beker van Bloomingville € 13,20, stenen rond schaaltje van Aquanova € 19,90 (vtwonen.nl). Beeld

De blikvanger van de badkamer is deze strakke, eikenhouten spiegelkast. Letterlijk en figuurlijk. En zeg nou zelf: ook superhandig, want je kunt er ál je toiletspullen in kwijt. Of wordt het toch een stylinghoekje? Bekijk hier hoe je de spiegelkast zelf maakt.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Dit heb je nodig

Je vindt alle benodigdheden voor dit project bij Karwei. Handig: je kunt hier je hout op maat laten zagen. Zo hoef je zelf niet meer in de weer met een zaag.

Deze spiegelkast is 64 cm hoog, 119 cm breed en 12 cm diep. Voor het meubel is een op maat gemaakte spiegel nodig. Deze is gemaakt door Glaszettersbedrijf Reinier Grotenhuis.

Lees verder onder de advertentie

Deze materialen heb je nodig

Dit gereedschap heb je nodig

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld Productie & styling Kim van Rossenberg, uitvoering Richard van Meerveld, fotografie Sjoerd Eickmans
Beeld Productie & styling Kim van Rossenberg, uitvoering Richard van Meerveld, fotografie Sjoerd Eickmans

Zo maak je het

 1. Schuur het eikenhout rondom.
 2. Boor in de kopse kanten van het eikenhout van 12×115 cm 2 gaten van 8 mm Ø en 2 cm diep.
 3. Boor in het eikenhout van 12×64 cm, op de zijde van 12 cm, aan de onder- en bovenkant 2 gaten van 8 mm Ø die overeenkomen met de boven- en onderplank.
 4. Verdeel in de achterplaat 14 deuvels, 6 stuks in de zijkanten en 8 stuks in de boven- en onderkant. Laat ze overeenkomen met de zijkanten en de boven- en onderkant.
 5. Laat de achterplaat een ½ cm verspringen ten opzichte van de achterkant, zodat je wat ruimte overhoudt achter de spiegelkast voor het geval de muur niet vlak is en voor de rekogen.
 6. Maak alles stofvrij.
 7. Lijm als eerste de deuvels in de achterplaat.
 8. Doe op de onderste plank van de spiegelkast lijm in de gaatjes en tussen de gaten in. Bevestig deze aan de achterplaat.
 9. Doe hetzelfde met de bovenplank en daarna met de zijkanten.
 10. Klem alles vast met lijmtangen, haal overtollige lijm weg en laat drogen.
 11. Zet merktekens voor de rekogen op de achterkant van de spiegelkast op 8 cm van de boven- en 8 cm van de zijkant. Boor de opening van de rekogen 1 cm diep uit en bevestig de rekogen met de schroeven.
 12. Zet het eikenhout in de lak en laat drogen, schuur het licht en behandel nogmaals 2x.
 13. Leg de spiegelkast op de achterkant, bevestig de spiegel met de spiegelkit en laat drogen.
 14. Hang de spiegel op de gewenste plek met behulp van de rekogen.
Lees verder onder de advertentie

Shop de stijl…

Kim en Richard

beeld vtwonen Beeld

Kim van Rossenberg en Richard van Meerveld vormen niet alleen een liefdeskoppel (mét twee kinderen) maar ook hét vtwonen klusduo. Voor DIY projecten vullen zij elkaar perfect aan: Kim komt met de ideeën en Richard maakt het. Mooi én haalbaar is altijd de basis van hun ontwerpen. Hout is favoriet, van underlayment tot hergebruikt eikenhout. En voor de nieuwsgierigen: jawel, deze twee bevlogen klussers vergaderen soms ook in bed over een DIY project. Benieuwd naar alle vtwonen DIY projecten? Die vind je hier!

Lees verder onder de advertentie

Bron: Productie & styling Kim van Rossenberg, uitvoering Richard van Meerveld, fotografie Sjoerd Eickmans