WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Aan de slag: een hoofdbord bed maken

Je slaapkamer krijgt een compleet andere sfeer met een bijpassend hoofdbord voor je bed. Hier hoef je dus echt geen nieuw bed voor aan te schaffen. Je kunt natuurlijk een hoofdbord kopen, maar je kunt er ook voor kiezen er zelf eenvoudig een te maken met deze DIY. We zetten een aantal zelfmaakideeën voor je op een rij.

slaapkamer ideeën
grijs tweepersoonsbed met hoofdbord

Steigerhouten hoofdbord maken

Een makkelijk te bewerken houtsoort is steigerhout. Daarnaast is het ook nog eens erg stoer en heeft het een ruige uitstraling. Je maakt heel eenvoudig zelf een bedhoofdeinde van steigerhout. Timmer een paar planken op de juiste maat aan elkaar of laat het zagen en je hoofdbord is klaar. Ben je goed in klussen en wil je een iets grotere uitdaging? Bekijk dan het idee voor een steigerhouten hoofdeinde van blogger REMADE with Love. Je kunt ook een oude deur als hoofdeinde gebruiken.

Maak een stoffen exemplaar

Waar een houten hoofdbord heel stoer kan staan, is een stoffen variant wat chiquer. Dit kun je zelf maken met verschillende materialen, van pluche tot linnen. Maak het af met mooie knopen, of capitonneer met stukjes stof in dezelfde kleur. Voor het uitgebreidere stappenplan voor een stoffen hoofdbord kijk je hier. Of laat je inspireren door deze inzending van een romantisch hoofdeinde.

Hoofdbord met opbergruimte

Extra opbergruimte in de slaapkamer is altijd handig. Blogger lovelifelovefashion laat zien hoe je een hoofdeinde met opbergruimte zelf kunt maken. Is je slaapkamer groot genoeg om je bed los in de ruimte te plaatsen? Maak dan een multifunctionele bedachterwand met kastruimte en gebruik hem als tussenwand in de slaapkamer. Hallo inloopkast!

Creatief met decorpanelen

Ook van houten decorpanelen kun je een origineel hoofdeinde maken in een kleur naar keuze. Bekijk het hele zelfmaakidee voor een hoofdeinde van decorpanelen.

Stijl jouw bed met accessoires…

nog meer: DIY