WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Groen als winterwit

In december willen we het binnen graag gezellig ingericht hebben. Wil je dit jaar eens wat anders dan die eeuwige boom, maar wel een knusse wintersfeer in huis? Kies dan voor bloemen in winterwit. Samen met wit, wit en nog meer wit én mooie metallics, creëer je je eigen winterwonderland. (promotie)

Met glans gelaagd

Had de begonia eerst nog een stoffig imago, nu is het plantje opeens niet meer weg te denken. Niet voor niets werd hij vorig jaar door Bloemenbureau uitgeroepen tot Tuinplant van de maand oktober. Uiteraard speelt de manier waarop je de plant presenteert een grote rol. Om te beginnen is het belangrijk om voor een pot te kiezen die ruim genoeg is; niets staat zo lullig als een enorme plant die in een veel te klein potje staat. Een sneeuwwitte begonia hoort bij de decembermaand en behoudt de rust in je interieur. Geef hem een mooie, ruime koperkleurige pot rond zijn voet et voilà, je brengt de plant naar een nieuw level.

Zo houd je hem mooi: zet de begonia licht (geen volle zon!) en geef hem twee keer per week water, het liefst van onderaf. Je houdt hem lang in bloei door regelmatig de uitgebloeide bloemen weg te plukken.

witte bloemen

Wit voor op vaas

Ook al hangen de ijspegels aan het dak, het voordeel van de bloemist is dat je er altijd ruim de keuze aan verse snijbloemen hebt. Van rozen, lelies en chrysanten in winterwit kun je sprookjesachtige winterboeketten schikken. Maar ook met enkele witte bloemen in vaasjes creëer je een mooi winterstilleven. Deze Lisianthus- bloemen, hebben het allemaal; charisma als ze los in een vaasje staan, maar doen het ook goed in een gemengd wit boeket. De bloemen van Lisianthus hebben wat weg van tere roosjes, maar zijn oersterk. Ze staan bekend om hun lange vaasleven.

winterwit

Boom van orchideeën

Op de vensterbank kunnen orchideeën wat stijfjes overkomen, tijd om ze een nieuw onderkomen te geven. Deze Orchid Twister van interieurontwerper François Hannes bied je een creatieve manier om je mooiste winterwitte exemplaren prominent in de kijker te zetten. De allerbeste plek tijdens de decembermaand? Daar waar normaal de kerstboom zou staan. Dat is ook nog eens veel beter voor de orchidee, want wist je dat de plant niet eens tegen direct zonlicht kan?

Bron: in samenwerking met mooiwatplantendoen.nl

nog meer: Botanisch wonen