WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

3x onweerstaanbare designknuffels

Dat een knuffel alleen maar gebruikt wordt als de compagnon van je kind in zijn bed, is een achterhaald principe. Als item om de kinderkamer mee te stylen of zelfs als blikvanger in je woonkamer: er zijn genoeg designknuffels op de markt die daar uitermate geschikt voor zijn.

Donna Wilson

De Schotse Donna Wilson runt sinds 2003 haar studio en atelier in Londen. Ze is vooral bekend geworden met haar gebreide vreemde wezens. Inmiddels maakt ze samen met haar team lamswollen dekens, kleurrijke kussens en grappige kussens en verkoopt ze die wereldwijd. In 2010 mocht ze de award voor de ‘designer van het jaar’ van Elle Decoration ontvangen en ieder jaar verrast ze weer met spannende ontwerpen die ze ook nog allemaal een eigen biografie meegeeft. Zo houdt Big Fox ervan om stout te doen en heeft hij een hekel aan kleine hondjes en Carlos de bever is heimelijk een graffitiartiest die van cheeseburgers houdt.

Luckyboysunday

Twee Scandinavische Camilla’s bundelden hun krachten en maakten een waanzinnige collectie knuffels van alpacawol die op een fairtrade manier wordt verwerkt in Bolivia. Polly met haar rode lipjes en de Lovechild Doll met zijn lichtblauwe turnpakje staan minstens zo leuk op je luie stoel, zeg nou zelf! Ook het ronde kussentje met het lieve gezichtje erop is van dit Deense label Luckyboysunday.

Dana Riesgo

Een nieuwe naam in knuffelland is Dana Riesgo. Deze Spaanse illustratrice heeft inmiddels een vrolijke en herkenbare collectie te koop waar chagrijnige katten en jaloerse vossen een hoofdrol in spelen. Ook haar creaties komen bij je thuis met een kaartje met daarop hun karaktereigenschappen en levensloop erop. Envidioso is een eigenaardig wit vosje dat zijn dagen het liefst achter het raam slijt, nieuwsgierig kijkend naar andere vossen. En als het nacht wordt, verandert hij in een lieve knuffelkont die lekker bij je wil slapen.

PRCHTG

PRCHTGAllebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

nog meer: bloggers