IKEA hack: multifunctionele salontafel

beeld vtwonen Beeld

In dit blog deel ik met jullie een nieuw idee om van losse kubuskastjes een salontafel te maken met verschillende functies. Je hebt slechts een paar onderdelen nodig om ook creatief aan de slag te gaan. Lees mee en laat je inspireren!

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Dit heb je nodig

  • 3x EKET kast grijs IKEA 35x25x35
  • Schroeven
  • Montagekit
  • Meubelpoten of houten stok om poten van te maken
  • Optioneel: stuk hout, kussenvulling en stof of kussenhoes

Zo maak je een multifunctionele salontafel

  • Allereerst zet je twee EKET kastjes in elkaar volgens bijgeleverde montagehandleiding.
  • Vervolgens zet je het derde kastje in elkaar, maar je laat de achterwand open. De achterwand van het kastje bevestig je op de bovenkant van de kubus met montagekit. Zo krijg je een dicht tafeltje.
  • Bepaal nu de vorm van je salontafel. Rechthoekig of meer vierkant? Het kan allemaal!
  • Bevestig de meubelpoten met de montagekit aan de kastjes en schroef de kastjes aan elkaar vast. Voor de twee kastjes heb ik elk twee meubelpoten gebruikt, per kastje een andere maat zodat je een hoogteverschil krijgt. Wil je de kastjes liever los van elkaar houden? Plaats dan onder elk kastje vier meubelpoten.
  • Ten slotte heb ik nog een kussentje gemaakt, zodat ik de multifunctionele salontafel ook als voetenbankje kan gebruiken. Bevestig een stukje stof of kussenhoes met kussenvulling op een houten plaat. Plaats deze op één van de kubussen en relaxen maar! 🙂
Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Mooi & praktisch

Deze DIY salontafel heeft maar liefst vier functies! Een tafeltje voor je eten en drinken, een plantenbak, een opbergbak en ten slotte een voetenbankje. Multifunctioneel dus! Ik moet eerlijk toegeven dat ik best een verzamelaar ben en opbergplekken kan ik daarom niet genoeg hebben. Inmiddels weten jullie misschien ook wel dat ik dol ben op planten, dit ontwerp was dus weer een goed excuus om een extra groen plekje te creëren ;). Ik word er blij van als ik het mooie met het praktische kan combineren! Eerder maakte ik al een andere IKEA hack, de BILLY boekenkast gecombineerd met een plantenbak.

Lees verder onder de advertentie

Zelf aan de slag

Hopelijk heb ik je kunnen uitdagen om ook zelf aan de slag te gaan met dit idee. Er is namelijk zoveel mogelijk! Het is dat mijn huis al redelijk vol begint te raken, maar anders ;). Ten eerste kun je kiezen voor verschillende opstellingen van de kastjes. Ten tweede kun je ook verschillende kastjes met elkaar combineren. Ik heb gekozen voor IKEA kastjes met dezelfde afmetingen, maar je kunt bijvoorbeeld ook eens gaan snuffelen in de kringloopwinkel. Wie weet welke kastjes je daar tegenkomt en welke verrassende combinaties je kunt maken :). Ik zou zeggen: laat je creativiteit de vrije loop en ga aan de slag!

Tanja van Hoogdalem

beeld vtwonen Beeld

Tanja van Hoogdalem houdt van een creatief en licht interieur. Naast interieur heeft ze een passie voor fotografie. Regelmatig is ze druk bezig in huis om iets nieuws te creëren en te fotograferen. Dit deelt ze op haar blog tanjavanhoogdalem.nl. Ze maakte al heel wat projecten in huis zelf. Wat ze maakt moet natuurlijk mooi zijn, maar ook praktisch. Op vtwonen.nl deelt ze haar creatieve ideeën over mooi en functioneel wonen.

Lees verder onder de advertentie

Bron: tekst, fotografie en styling: Tanja van Hoogdalem