WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Nieuwe planten in huis

Blogger Marij van My Attic vindt het altijd leuk om op zoek te gaan naar nieuwe planten voor in huis. Hoewel ze echt al genoeg planten heeft, vindt ze een bijzondere nieuwe plantsoort maar moeilijk te weerstaan.

Het lijkt wel alsof er elke keer weer nieuwe varianten te vinden zijn bij het tuincentrum of bij de bloemist. De groene trend die maar aan blijft houden zorgt er natuurlijk ook voor dat er continu nieuwe ontwikkelingen zijn op het gebied van planten. Inkopers en kwekers zitten allesbehalve stil. De wereld van planten blijft mij in ieder geval elke keer weer verrassen!

Binnenkijken bij de kweker

Laatst bracht ik een bezoek aan een kweker bij mij in de buurt genaamd VDE Plant. Ik kwam hier terecht via mijn zwager die hier werkt en ik mocht wat planten lenen voor een stylingproject. Tijdens mijn bezoek kreeg ik gelijk een kijkje achter de schermen. Zo leuk om rond te lopen tussen zeeën van planten! Na het afronden van mijn project mocht ik een aantal planten houden, wat een mazzel!

Ken jij deze al?

Ik gaf mijn nieuwe aanwinsten dus een plekje in huis. Op mijn inpaktafel die ik vond via Marktplaats kwamen v.l.n.r. de Alocasia Calidora, een kleine Strelitzia Nicolai en een Madagascar Palm. Ben jij al bekend met deze planten? Zelf was ik al wel bekend met de Alocasia met zijn mooie grote bladeren maar had er nog niet een in huis. Deze Alocasia wordt ook wel Olifantsoor genoemd en komt oorspronkelijk uit de tropen in Azië. Deze plant houdt van een constant licht vochtige grond maar geef hem vooral niet te veel water om rottende wortels te voorkomen. De Alocasia staat graag in het licht en krijgt het liefst lauw-warm water.

Strelitzia

De kleine Strelitzia Nicolai is voor mij nieuw omdat ik deze plant alleen in een grotere variant ken. Ook de Strelitzia staat graag op een lichte standplaats, het is een echte zonliefhebber! Zorg ook bij deze plant dat de aarde altijd licht vochtig is maar zorg dat er geen laagje water onderin de pot blijft staan. Het kan bij deze plant zeker geen kwaad om af en toe wat plantenvoeding te gebruiken, vooral in de lente en zomer.

Madagascar jewel

Het kleinste plantje op de foto is de Madagascar Jewel, deze kocht ik bij een plantenwinkel in Dordrecht. Ik kende dit leuke plantje nog niet maar was op slag verliefd! Het lijkt wel een klein palmboompje en zorgt voor een tropisch sfeertje in huis. Ik heb hem nu een paar maanden en hij doet het erg goed! Ik heb gemerkt dat hij ook erg van licht houdt, vooral van bovenaf. Hij vindt het bijvoorbeeld erg fijn bij ons in de badkamer onder het schuine dakraam. Het palmpje heeft al een aantal nieuwe bladeren aangemaakt! Deze plant kan een hoogte bereiken van maximaal 1,8 meter… Wie weet ga ik het meemaken!

Alocasia Red Secret

Deze plant vind ik persoonlijk heel bijzonder en had ik nog nooit eerder gezien voor ik aan het rondneuzen was bij de kweker. De Alocasia Red Secret heeft, zoals de naam al zegt, een donkerrode gloed. Daarbij hebben de bladeren bijna een metallic gloed, alsof ze in een oliebad hebben gelegen. Ik vond deze plant erg mooi staan in de slaapkamer in combinatie met de warme tinten. Zet deze plant op een lichte plek maar niet in direct zonlicht.

Philodendron Xanadu

Deze grote eyecatcher kreeg een plek in onze woonkamer tegen de donkergroene muur. Deze plant kende ik al wel maar is wel weer nieuw hier in huis. Ik vind hem zo leuk omdat de stengels en bladeren heel speels alle kanten op staan, hij is niet te missen! Geef de Philodendron niet te veel water, check eerst altijd even of de grond droog is. Zet hem op een lichte plek maar niet in direct zonlicht. Het kan zeker geen kwaad om deze plant regelmatig te besproeien en soms wat te verwennen met wat plantenvoeding. Hopelijk ben je na het lezen van dit blog weer wat extra kennis rijker over planten die je nog niet kende en de verzorging hiervan!

My Attic

marij-myattic-vtwonen

Marij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit gestaag want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.nl/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kunt met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog MY ATTIC.

nog meer: bloggers