kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo kun je geopende wijn bewaren

Drink jij ook graag een wijntje, maar gaat de fles zelden in één avond leeg? Daar bedacht Demivin een oplossing voor. Een stijlvolle wijnkaraf, waarin je eenvoudig een halve fles geopende wijn kunt bewaren. Zo kun je twee keer van je wijn genieten!

geopende wijn bewaren in de Demivingeopende rosé wijn bewaren in de DemivinRode en witte wijn bewaren

Eeuwig zonde: al die flessen wijn die wereldwijd worden aangebroken, te lang openstaan en vervolgens in de gootsteen verdwijnen. Dat vonden designers Jaap Huijgen en Odin Visser ook. Daarom bedachten ze een oplossing om geopende flessen witte en rode wijn te bewaren. De Demivin, die er ook nog eens prachtig uit ziet. Nadat je een fles wijn hebt geopend, herbottel je de helft. De dop verwijdert de zuurstof uit de karaf. En op het afwasbare etiket kun je de datum en het type wijn schrijven. Easy does it!

Geopende wijn bewaren in de Demivin

De Demivin is geschikt om rode en witte wijn in te bewaren. Ook rosé, port en sherry blijven langer goed in de speciale wijnkaraf. Niet alle wijnen kunnen even lang bewaard worden. Dit hangt bijvoorbeeld af van de hoeveelheid fruit en de leeftijd van de wijn. De Demivin wordt in Europa gemaakt: de glazen fles in Duitsland, de houten dop in Spanje van FSC gecertificeerd hout en de kunstof dop in Nederland. Tenminste in de nabije toekomst. De Demivin is nog niet op de markt, maar je kunt dit wel mee mogelijk maken. Sinds begin december 2015 loopt de Demivin crowndfunding campagne op KickStarter. Al vanaf 29 euro investeer je in het bedrijf en ontvang je als bedankje jouw eigen Demivin. Proost!

laura-en-jamesLaura de Jong is dé groene curator. Op vtwonen.nl vind je haar wekelijkse expositie, met de leukste, mooiste en meest inspirerende duurzame alternatieven. Wel groen, geen gedoe. Daarom deelt Laura altijd de achtergrondinformatie, dan hoef je dat zelf niet meer uit te zoeken. Je kunt haar ook volgen op haar blog Laura en James.

Bron: Fotografie Wij Zijn Kees | Tekst www.lauraenjames.com

 

nog meer: bloggers