WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Groen in huis: duurzame planten zorgen voor frisse lucht

Groen is onmisbaar in huis. Als kleur, maar ook in de vorm van planten. Niet zo gek: met een verzameling groen breng je leven in de brouwerij. Maar wist je dat planten behalve mooi ook heel gezond zijn? Zeker als je voor duurzame planten kiest.

Frisse lucht nodig?

Hoeveel uur per dag ben jij binnen? Waarschijnlijk het grootste deel van de dag. Binnenshuis kom je helaas steeds meer schadelijke stoffen tegen. Uit je vloerbedekking en meubels bijvoorbeeld, uit schoonmaakmiddelen en apparatuur zoals je printer. Deze kun je niet zien, maar ze zijn er wel.  Daarnaast worden huizen steeds beter geïsoleerd. Dat betekent dat alle schadelijke stoffen je huis niet kunnen verlaten. Help? Regelmatig luchten helpt!  Maar wist je dat planten ook de lucht kunnen zuiveren?

Duurzame planten zuiveren de lucht

Bomen zuiveren de lucht. Planten doen hetzelfde, maar dan in het klein. Ze zetten CO2 om in zuurstof én ze filteren schadelijke stoffen uit de lucht. Daardoor voel je je lekkerder en presteer je beter. Niet alle planten werken even goed. Plantenmerk Ogreen heeft uitgezocht welke planten het beste werken. En hoeveel lucht ze zuiveren: Genius verzorgt zo’n 12m2 schone lucht en Champ zelfs 30m2. Niet onbelangrijk: Deze duurzame planten hebben een MPS-A keurmerk. Dat betekent dat de kwekers voldoen aan eisen op het gebied van energieverbruik, kunstmest, waterverbruik en afvalverwerking.  Een schone plant die voor schone lucht zorgt dus! Je koopt een duurzame plant in de Ogreen webshop of bekijk de verkooppunten.

Duurzame planten in de slaapkamer

Luchtzuivering is overal in huis belangrijk, van woonkamer tot home office. Een schone, zuurstofrijke lucht maakt je creatiever en productiever. Dat planten in de slaapkamer slecht zijn is een fabel. ‘s Nachts verbruiken planten maar een heel klein beetje zuurstof. Jij verbruikt per nacht gemiddeld 4000 keer meer zuurstof. Een plant in de slaapkamer is niet schadelijk. Integendeel: Overdag maken de planten juist een heleboel zuurstof. Daarnaast brengen planten rust en verhogen zij de luchtvochtigheidsgraad. Allemaal ingrediënten voor een goede nachtrust. Slaap lekker!

laura-en-jamesLaura de Jong is dé groene curator. Op vtwonen.nl vind je haar wekelijkse expositie, met de leukste, mooiste en meest inspirerende duurzame alternatieven. Wel groen, geen gedoe. Daarom deelt Laura altijd de achtergrondinformatie, dan hoef je dat zelf niet meer uit te zoeken. Je kunt haar ook volgen op haar blog Laura en James.

Bron: Fotografie www.lauraenjames.com | Tekst www.lauraenjames.com

 

nog meer: bloggers