Inloopkast: grote kast, klein budget

beeld vtwonen Beeld

Zoals veel vrouwen ontwikkelde Sophie van Galen al vroeg een diepgeworteld verlangen om ooit in het bezit te zijn van een walk-in-closet á la Carrie Bradshaw. Vol trots vertelt zij in dit blog hoe ze zelf een inbouwkast heeft gemaakt mét twee linkerhanden en zónder enorm fortuin.

Lees verder onder de advertentie

Wie wat bewaart..

Gelukkig gooi ik zelden iets weg. Daardoor puilt mijn huis soms uit, maar krijgen items ook vaak een tweede leven. Zo ook mijn oude Ikea Kallax kast die ik allang had afgeschreven. Ondanks dat én tot ergernis van mijn vriend verhuisde deze kast toch gewoon mee. Toen ik ook nog eens aangaf van plan te zijn er een hele ingebouwde inloopkast van te maken, dacht hij dat ik gek was geworden. Hij had het mis. Ik bleek niet gek, maar… geniaal.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Tekenen en rekenen

Fanatiek ging ik met pen en papier aan de slag. Ik berekende nog 9 extra Kallax kasten in verschillende formaten nodig te hebben. Omdat het plafond maar 220 cm hoog is en het anders niet zou gaan passen, moest ik de onderkant van de bovenkasten afhalen voordat ik ze ging stapelen. Ook verving ik enkele planken voor roedes. Tot slot werkte ik het geheel af met sierlatten en dichtte ik de achterkant met platen.

Beter voor milieu én portemonnee

Heb jij de hand strak op de knip, dan hier een tip: Ikea producten zijn ideaal om via Marktplaats aan te schaffen. Dat is ook nog eens beter voor het milieu. Het grote voordeel van de Kallax-lijn is dat deze items in veel verschillende soorten en maten bevat die allemaal dezelfde diepte hebben. Daardoor is stapelen makkelijk. Ook handig: je kunt deze kasten helemaal naar wens uitbreiden dankzij het grote assortiment aan deurtjes, lades en manden dat in de Kallax past. Omdat ik mijn oude Kallax met lades en deuren heb hergebruikt, heeft deze walk-in-closet rond €400,- gekost. Mr. Big zou trots op me zijn geweest.

Lees verder onder de advertentie

Wil jij vaker blogs van Sophie lezen? Stem dan hier op haar!

De blogs van de andere kandidaten lees je hier.

Sophie van Galen

beeld vtwonen Beeld

Sophie van Galen heeft haar droomhuis weten te maken, waar ze met haar vriend en hond woont. Met haar blogs wil ze je meenemen op de verbouwavonturen die ze met een klein budget aangaat. Dit doet ze door zo veel mogelijk her te gebruiken of tweedehands aan te schaffen. Iedere interieurstijl heeft wel een element dat haar aanspreekt en ze combineert dan ook graag verschillende stijlen met elkaar.

Lees verder onder de advertentie

Bron: Tekst en fotografie: Sophie van Galen