Een grafisch statement aan de muur

beeld vtwonen Beeld

Suzanne de Boer voegt graag een grafische knipoog toe aan haar witte interieur om het wat pit te geven. In dit blog deelt ze wat zij aan haar muren heeft hangen en vertelt ze hoe jij zelf aan de slag kunt gaan met grafische prints.

Lees verder onder de advertentie

Stevige dessins

In mijn vorige blog hebben jullie kennis gemaakt met mijn liefde voor wit wonen. Maar zoals ik al zei: ook een wit interieur heeft hier en daar wat ondersteuning nodig. Bij ons thuis vind je die ondersteuning vooral in fris groen, kleurrijke bloemen, warme materialen, verschillende texturen en vooral in prints. Ja, je hoort het goed: prints! En dan niet met van die fijne motiefjes, maar met stevige dessins zoals letters en grafische illustraties.

Van poster tot kussen

Laten we eerlijk zijn: I’m a sucker for grafisch werk, met name typografie. Al tijdens mijn opleidingen aan het Cibap en de Interieuracademie merkte ik dat ik een voorkeur heb voor letters, grafische illustraties en dessins – vooral als ze zwart-wit zijn. In die tijd vond ik het al heerlijk om te spelen met letters en vormen voor ontwerpen van mijn etalages en interieurs. Nu gebruik ik nog steeds in elk interieurontwerp grafische prints en illustraties in de vorm van behang en wissellijsten aan de wand. Bij ons thuis vind je grafische illustraties zowel aan de wand als op kussens en servies. De afgelopen jaren heb ik aardig wat van deze posters verzameld. De meesten pronken in een lijst, maar een aantal ligt netjes en veilig opgeborgen in de kast, wachtend op een plekje aan de wand. Met mijn verzameling posters kan ik nu vaak afwisselen, nieuwe composities maken en het interieur aanpassen aan het seizoen.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Zelf aan de slag

Bij grafische illustraties hoef je niet per se te denken aan strakke geometrische vormen. Ook zachte organische vormen en typografie zijn grafisch. Typografie heeft alles te maken met tekst en de manier waarop het wordt opgemaakt. Het kan strak en modern of landelijk en robuust zijn. Een tekst geeft je huis karakter. Het is aan jou om te bepalen hoe en waar je het wil toepassen. Durf iets dat origineel en out of the box is te gebruiken, zoals onze gedurfde posters en Ixxi wanddecoratie. Bij ons zie je overal teksten en afbeeldingen met een knipoog en een beetje humor. Maak eens een compositie van meerdere prints bij elkaar in de vorm van een gallery-wall. Kies voor allemaal dezelfde of juist verschillende afmetingen en hang ze in een wissellijst of met washi tape aan de muur. En wat dacht je van verschillende bordjes van porselein met letters voor aan de muur. Met grafische illustraties en typografie kun je echt een statement maken in je interieur. Mijn voorkeur gaat dan misschien uit naar zwart-wit, maar er zijn natuurlijk ook genoeg mooie prints te vinden in kleur. Toon een beetje lef en ga juist voor die poster in neon of pastel!

Lees verder onder de advertentie

Wil jij vaker blogs van Suzanne lezen? Stem dan hier op haar!

De blogs van de andere kandidaten lees je hier.

Suzanne de Boer

beeld vtwonen Beeld

Suzanne heeft een echt interieurhart. De liefde voor styling is er met de paplepel ingegoten en heeft ze nooit verloren. Suzanne woont met man en twee kinderen op Terschelling. Als de kids haar even een momentje rust gunnen, blogt ze graag over interieur op Bij Suuz en zoekt ze snel een paar mooie plaatjes op Pinterest. Ze wil vtwonen lezers een kijkje geven in haar witte interieur en inspireren met stylingtips en klusprojecten.

Lees verder onder de advertentie

Bron: Tekst en fotografie: Suzanne de Boer