WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

5x thuisblijfvakantie in je slaapkamer

Een plotselinge thuisblijfvakantie is misschien even slikken. Niet getreurd, want Sanne Eva liet zich tijdens eerdere reizen inspireren door de mooiste bed & breakfasts. In dit blog geeft ze tips zodat jij je eigen slaapkamer kunt omtoveren tot het fijnste vakantieadres ooit.

Thuis en toch weg

Gaat onze camper niet mee op reis, dan verblijf ik het liefst in een bed & breakfast of Airbnb. Die zijn meestal net iets persoonlijker dan hotels en geven een echt thuisgevoel, zelfs als je mijlenver van huis bent. Met een paar simpele trucs roep je dat gevoel ook in je eigen slaapkamer op, maar dan andersom. Gewoon thuis, en toch even helemaal weg. Bonus: je mag blijven zolang je wil!

1. Begin met de basis

Een comfortabel bed en een dekbed dat aanvoelt als een wolk om in te verdwijnen, zijn een must. Maar ook beddengoed maakt een wereld van verschil. Met een mooi dekbedovertrek geef je je bed in een handomdraai een upgrade: daar kan geen hotelbed tegenop. Kies bijvoorbeeld voor linnen, gewassen biokatoen of een mix van beide. Dat is duurzaam, luxe en stoer tegelijk. Een opvallende kleur maakt van je bed het stralende middelpunt. Zorg ook voor een paar extra kussens om lekker tegenaan te hangen. Met een beetje mazzel krijg je één van je gezins- of huisgenoten zelfs zo gek om je een ontbijtje op bed te brengen. Roomservice, please.

2. Haal buiten naar binnen

Als jij niet naar de jungle kunt, dan komt de jungle toch naar jou? Of het bos, of het strand, of de bergen… Met natuurlijke elementen haal je het buitengevoel naar binnen. Bloemen en planten liggen voor de hand: ik zet graag verschillende soorten in groepjes bij elkaar voor een speels effect. Maar een mooie tak in een vaasje, een verzameling bijzondere stenen, gevonden veertjes of een krans van droogbloemen zijn ook heel geschikt als natuurlijk detail. Of gebruik natuurlijke materialen als hout en bamboe.

planten in vintage potten
bed in bohemian slaapkamer met terra dekbed en planten

3. Kopiëren mag

Denk eens terug aan de vakantieadresjes waar jij je het meest thuis voelde. Werd je verliefd op de kleuren? De accessoires? Opvallende details kun je eenvoudig kopiëren naar je eigen slaapkamerinterieur. Ik logeerde 2 jaar geleden een paar dagen in een beeldschone Airbnb op Sri Lanka, met witte kalkstenen muren en iets vergrijsde, jadegroene deuren. Een vergelijkbare groene tint haalde ik onze slaapkamer binnen met een vloerkleed.

4. Hoofdrol voor herinneringen

Zoek aandenkens van voorbije vakanties bij elkaar en geef ze een ereplek. Ik speur op reis altijd specifiek naar souvenirs die een permanent plekje in ons interieur kunnen krijgen, zoals mooie prints, kunstkaarten of keukenaccessoires. Dat gaat nu natuurlijk even niet, dus werk met wat je al hebt. Je favoriete vakantiefoto, een lege wijnfles als kandelaar, of de mooiste schelp uit de buit van een middagje strandjutten.

5. Puntjes op de i

De extraatjes zorgen ervoor dat je nooit weer wil uitchecken. Een stapel (reis)boeken om bij weg te dromen, geurkaarsen of een roomspray en eventueel een ontspannend muziekje zijn de kers op de taart. Nu alleen nog even je telefoon op stil zetten en een afwezigheidsbericht voor je e-mail instellen, en je thuisblijfvakantie kan beginnen.

Wil jij vaker blogs van Sanne Eva lezen? Stem dan hier op haar!

De blogs van de andere kandidaten lees je hier.

Sanne Eva Dijkstra

Sanne Eva Dijkstra verhuisde met vriend Arjen, poes Kees en hond Mala naar Deinum, een dorp vlakbij Leeuwarden. Het huis is een work in progress en ze verwacht dat het nooit echt ‘af’ zal zijn, omdat je in een huis moet groeien. Duurzaam, mindful en bewust leven loopt als een rode draad door haar werk en interieur. Ze blogt over haar feel good interieurtips waarmee ze ervoor zorgt dat thuis zó fijn wordt dat je het liefst nooit meer de deur uitgaat.

nog meer: bloggers