Woonidee: ton sur ton geschilderde canvassen voor een speelse muur

Muurkleur bruin Natural en beige Calm van Praxis. Muurbladeren Kwantum, spiegel Leen Bakker, hanglamp Rope van HKliving. Kast Sklum, tafellamp kringloopwinkel, vaas Shopbywoon, sprei Karwei, beddengoed H&M Home, vloerkleed en bed Wehkamp Home. Beeld styling Sharon Roest | fotografie Caroline Martinot | tekst Mirjam Rosema-Verhulst 
Beeld styling Sharon Roest | fotografie Caroline Martinot | tekst Mirjam Rosema-Verhulst 

Wil je een wand iets opfleuren, zonder dat het een al te uitgesproken muur wordt? Met de oplossing die Tanja en Rogier toepasten in hun woning in Utrecht heb je geen lege muur én bewaar je de rust. Het woonidee kost je bovendien weinig werk en geld. Win-win-win!

Utrechtse hoekhuis met oude details

Tanja en Rogier wonen samen met hun zoon in een groot hoekhuis met tuin in de stad. Een warm huis met herfstachtige kleuren en een eclectische stijl. ‘Het hoekhuis was al uitgebouwd en had, behalve een sfeervolle voorkamer, een megagrote vierkante ruimte met de keuken erin. Er zaten nog prachtige oude details in zoals de inbouwkasten, deuren en glas in lood.’ Met de vijf kleuren uit het tapijt ging Tanja aan de slag en stelde zichzelf een doel: in drie maanden wilde ze het hele huis geschilderd en behangen hebben. Dat liep op rolletjes, ze zag het huis onder haar handen opbloeien.

Lees verder onder de advertentie

“Door deze tint is het een rustige slaapkamer geworden”

Tanja

Ton sur ton geschilderde canvassen

Wil je net als Tanja en Rogier de slaapkamermuur versieren, maar wel rustig houden? Schilder dan een paar lege canvassen in dezelfde kleur als de muur en hang ze op. De diepte en schaduwen zorgen voor een zachte, stijlvolle dynamiek. Zoals je op bovenstaande foto ziet, gingen Tanja en Rogier voor beige. ‘Door deze tint is het een rustige slaapkamer geworden.’

Het woonidee pakt niet alleen in de slaapkamer goed uit, maar ook in andere ruimtes waar je wat meer dynamiek wilt creëren. Van een muur in de woonkamer tot en met het toilet. Wil je er een opvallendere twist aan geven, dan kun je de canvassen ook een tint lichter of donkerder schilderen. Zo blijft het stijlvol, maar net even wat gewaagder.

Lees verder onder de advertentie
null Beeld vtwonen 10-2016 | fotografie Anna de Leeuw | styling Marianne Luning
Beeld vtwonen 10-2016 | fotografie Anna de Leeuw | styling Marianne Luning

DIY wanddecoratie

Wil je het stijlvolle en rustige effect behouden, dan zijn er naast canvassen ook genoeg andere ideeën waarmee je dit gevoel aan de muur kunt bereiken. Het is een wat uitdagendere stap, maar je kunt het ook helemaal zelf maken. Zo is deze DIY abstracte 3D-muurkunst voor aan de wand even een werkje, maar dan heb je ook wat. Het heeft net wat meer diepte en vormen en daarmee zorg je voor extra dynamiek. Aan jou de keuze om de zelfgemaakte kunst in dezelfde kleur als de muur te schilderen of er juist uit te laten springen met een andere tint.

null Beeld vtwonen 07-2020 | fotografie Louis Lemaire | styling Liza Wassenaar
Beeld vtwonen 07-2020 | fotografie Louis Lemaire | styling Liza Wassenaar

Ben je op zoek naar een meer open-effect? Dan is een latten decorlijst de perfecte oplossing. Deze DIY voor een lege, witte muur laat zien hoe je dit het best kunt doen. Enkele open kaders van latten zorgen al voor een groots effect, zoals je op onderstaande foto kunt zien. Deze kaders kun je ook weer subtiel verwerken in de muur door dezelfde tint te gebruiken. Zo blijft het rustig en heb je de kamer toch een extra touch gegeven.

Latten decorlijst mdf, lengte 260 cm per stuk vanaf € 5,50 (karwei.nl). Fotobehang Milano met marmerprint, 300×300 cm per rol € 149,- (karwei.nl). Vloerkleed Tango, 180×220 cm € 180,-, schilderij op canvas Rozen in een vaas van Henri Fantin-Latour, 30×40 cm € 52,- (werkaandemuur.nl). Tafel Pillar, 75×140 cm, € 895,-, hanglamp Triangle Ø 60 cm € 239,-, metalen bloempot in Rustic wit, 46×45 cm (hxØ) € 49,95 (hkliving.nl). Witte stoelen Flow van vtwonen, 84x56x48 cm (hxbxd) per stuk € 113,50, stoel Family no.4 van Design House Stockholm € 215,- (vtwonen.nl). Witte kom Indi met spikkelglazuur € 35,- (made.com). Kommen Hantverk per stuk € 12,95 (ikea.nl). Wit linnen tafellaken Gullmaj, 145×240 cm € 24,95 (ikea.nl). Topje (10dayslifestyle.nl) Beeld vtwonen 03-2020 | Styling Marianne Luning | Fotografie Stan Koolen | Assistentie Niels Kist en Roos van Bruggen
Beeld vtwonen 03-2020 | Styling Marianne Luning | Fotografie Stan Koolen | Assistentie Niels Kist en Roos van Bruggen

Shop moois voor aan de wand...

Lees verder onder de advertentie