Weg met die witte wand: 3 toffe ideeën voor jouw muur make-over

In samenwerking met Karwei

beeld vtwonen Beeld

Tuurlijk, smetteloos wit laat zich combineren met elke keuken, tafel of bank en is een veilige keuze in iedere woonstijl. Maar eh… sáái is het ook. Een witte wand is bovendien het ideale canvas om creatief op los te gaan. Daarom drie DIY-tips om van jouw muur een bijzondere blikvanger te maken.

Lees verder onder de advertentie

1. Van het kastje naar de muur

Een toffe invulling voor die grote, witte muur in de woon- of werkkamer, of voor dat saaie witte vlak boven het aanrecht: schilder wandplanken mee in de kleur van de muur. Met mooie planken tegen de wand mag die saaie stellingkast voorgoed naar de garage. Door ze bovendien dezelfde kleur als de muur te geven – in dit geval Baked Red Clay van Le Noir & Blanc – gaan ze helemaal op in je interieur. Boeken, vaas en een lamp erin, eigenwijze hangplant op de hoek en voilà! Ook tof: geef niet alleen de wandplanken, maar ook de deur, architraven of radiator dezelfde kleur als de muur.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

2. Plakken en scheuren

Je moet er een beetje lef voor hebben, maar het resultaat is waanzinnig mooi. Een lambrisering van behang met een nonchalant gescheurde bovenrand zorgt voor een speels of dromerig effect. En handig: het kan niet fout gaan. Bepaal eerst welke hoogte de lambrisering mag krijgen, halverwege de muur bijvoorbeeld, of een stuk boven het midden. Knip vervolgens het behang in stroken van die lengte, plak ze losjes op de muur en nu komt het leukste stuk: scheur de bovenkant van elke baan van links naar rechts een deel af. De ene baan net wat meer dan de ander, maak er je eigen scheurspel van.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

3. Los met latten

Waarom stoppen bij verf en behang als je ook los kunt gaan met latten? Een lattenwand zorgt voor extra sfeer en warmte in huis en doet bovendien wonderen voor de akoestiek. Ga voor licht hout in een Scandinavisch interieur, of juist voor donkerbruin of zwart voor een industriële of luxe stijl. En nee, je hoeft niet de gehele witte muur van voor naar achter te bekleden met panelen. Een paar meter zorgt al voor een groots effect. Het hoofdeinde van het bed bijvoorbeeld, een deel van de hal of een speelhoekje in de woonkamer. Ook mooi: laat de latten doorlopen over het plafond, bekleed een nis met latten of gebruik ze als ombouw voor de televisie of haard.

beeld vtwonen Beeld

Witte Muur Challenge

Nog meer inspiratie om die witte muur eindelijk te laten verdwijnen? Ga naar karwei.nl/witte-muur-challenge, doe vóór 2 februari 2023 mee aan de #WitteMuurChallenge en win een Karwei make-over t.w.v. €1500.

Lees verder onder de advertentie

Shop de stijl