Binnenkijken in een jaren 30 huis in Tilburg

In het huis van Anne Marie en Matthijs staat de deur altijd open voor vrienden en familie. Iedereen voelt zich prettig in hun stoere interieur met veel zwart en wit. De Brabantse nachten duren hier lang.

waar: Tilburg
bewoner(s): Anne Marie en Matthijs
soort huis: Jaren 30 huis
soort bouw: Bestaande bouw
woonoppervlakte: 130 m²
trefwoorden: woonkamer, keuken, kinderkamer binnenkijken, jaren '30, 100 tot 150 m2

A la minute

Als Anne Marie iets in haar hoofd heeft, moet het à la minute gebeuren. Of zoals ze zelf zegt: ‘Wat in mijn hoofd zit, zit niet in mijn kont!’ Kort na de verhuizing besluit ze in een spontane bui te kijken wat er onder het stucwerk in de woonkamer zit. ‘Er kwam een bakstenen muur tevoorschijn. Ik ben met een pook van de open haard gaan rammen, tot ik een vorm had die naar mijn zin was. In mijn enthousiasme was ik vergeten om de meubels af te dekken, dus het stof lag centimeters hoog op de televisie. Gelukkig vindt Matthijs bijna alles mooi wat ik doe!’

Geheim wapen

Anne Marie kan al haar ideeën in haar eigen woning kwijt. Haar geheime ‘wapens’? ‘Ik heb altijd een paar spuitbussen met zwarte verf en schoolbordverf in huis. Een lockerkast en de houten balk boven de houtkachel heb ik zwart geverfd en een tweedehands fietsje van Daks is zwart gespoten.’ De tafel met stalen poten is een eigen ontwerp, uitgevoerd door een vriend. ‘Ik wilde graag een betonnen tafel en vond het een uitdaging om dat voor minder geld te realiseren. Het blad lijkt van beton, maar het is mdf met een laag verf.’

shopping tilburg

Wanddecoratie van PTMD, vachtje van Hkliving, wandlamp van K.S. Verlichting, kandelaar van vtwonen, snijplank van House Doctor, stoel van Vitra, stoel van Dutchbone, kussen van Vestbjerg, mand van Nordal, lamp van Eglo.

Bron: vtwonen 09-2017 | Fotografie Peggy Janssen | Tekst Floor Roelvink

Vorige artikel Volgende artikel

Laat zien hoe jij woont

Upload jouw foto's

Heb jij een mooi ingericht huis en wil je dit laten zien? Upload dan je eigen foto's en
maak zelf een binnenkijker. Binnengluren bij anderen mag natuurlijk ook.

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Kim op 17 december 2017 om 21:55

Wauw, hoe en waarmee is die tafel zo mooi gemaakt?
Is die handig in onderhoud en schoonmaak?

Alvast bedankt

mvg
Kim

>

vtwonen op 5 januari 2018 om 10:27

Beste Kim, de tafel met betonlook is gemaakt door een vriend van de bewoners. Deze vriend heeft een eigen bedrijf: http://www.meubel-idee.nl/ Misschien kun je daar eens informeren.

Shop suggesties

Inspiratie suggesties