WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Jaren 20-woning in Haarlem

Het huis onderging een complete metamorfose. De witkwast ging door het hele huis. Over de muren, de plafonds én de vloer. Het ruime gezinshuis is daarmee licht en fris geworden. “Hoe de woonkamer eruitziet, verschilt per seizoen 
én ligt aan mijn stemming.”

Licht en fris jaren 20-woning

Bij binnenkomst in het huis van Maaike en Jeffrey zou je niet denken dat hier ook nog twee kleine jongetjes wonen. Alleen een vliegtuigje op de grond verraadt hun aanwezigheid. Maaike’s geheim? ‘Ik sorteer het speelgoed van Beau en Luca in stapelbakken en deze gaan na het spelen weer terug in de kast. Opgeruimd staat netjes!’ Het ruime gezinshuis is licht, fris en bovenal wit. Voor haar werk heeft Maaike te maken met veel kleuren en strakke deadlines. Thuis met een witte basis werken, brengt haar rust, ruimte en inspiratie. Het zag er net even anders uit toen Jeffrey er nog alleen woonde. De muren hadden bijna allemaal een kleurtje en er lag een vloer van donkerbruin hardhout. In 2004 kocht hij het pand, twee jaar later trok Maaike bij hem in. Het huis onderging een complete metamorfose. Van Jeffreys inrichting werd (bijna) niks heel gelaten. De witkwast ging door het hele huis. Over de muren, de plafonds én de vloer. Dat laatste was nog wel even een klusje; schuren, drie keer in de primer en daarna nog twee keer aflakken. Jeffrey is er ruim een week mee bezig geweest.

Shoppen in de stijl van

shoppen binnenkijken stijl interieur

Vitrinekast van IB Laursen, bijzettafel van MDF, vaas roze van Braxton, vaas groen van Braxton, hanglamp van Bloomingville, poster van sparkling paper, mand van Lene Bjerre, dekbedovertrek van Yumeko.

Bron: vtwonen oktober 2014 | Fotografie en styling Jeltje Janmaat | Posters my deer art shop

nog meer: binnenkijken