WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Binnenkijken in een industrieel fabriekspand met volle kleuren

Precies toen Maria en Jori wilden gaan samenwonen, kwam dit enorme pand met tuin vrij op het oude fabrieksterrein waar Maria haar meubelatelier had. Het huis was net gerenoveerd dus ze konden er zonder verbouwing zo hun intrek nemen. Kijk binnen in een sfeervol fabriekspand vol kleur.

Kast Pastoe, vaas en schilderijen Russell Scarpulla. Stoel en lampen HateLove Maria Scarpulla. Zwarte krukken Tolix van Xavier Pauchard. Dekens ZigZagZurich.

Nieuwe plek

Het huis in Gent waar Maria, Jori en Saya woonden werd wat krap. ‘We wilden graag groter wonen toen er hier om de hoek toevallig een gerenoveerd huis vrijkwam. Perfect, want het was op het oude fabrieksterrein waar ik mijn meubelmaker atelier al had. We waren meteen enthousiast: wat een ruimte, en op zo’n goede locatie!’ Een oase in de stad, noemt Jori het. Zonder verkeer en afgesloten van de stad. De hekken van het terrein gaan in het weekend zelfs dicht, ideaal voor buiten spelende kinderen. ‘We hebben gewoon een parkeerplaats voor de deur, een tuin van zo’n 125 vierkante meter en lopen zo naar ons werk.’

LEES OOK
Een hoog plafond: 6x tips & tricks

Schilderij Russell Scarpulla, kruk en tafel Piece van Maria Scarpulla, lamp Eclipse van Tilen Sepic, schoolstoelen en draaistoel straatvondst. Andere stoelen Vitra .03 van Maarten Van Severen, Wishbone Chair van Hans Wegner en Bertoia Side Chair van Harry Bertoia voor Knoll. Kop Kolonel leger, theepot Bornn Enamelware, vaas erfstuk grootmoeder.
Kasten Kewlox, stoelen van stof en leer zijn vissersstoeltjes, schommelstoel vintage. Bijzettafel You Know The Way, Right? van Maria Scarpulla. Bank van vrienden gekregen. Dekens ZigZagZurich. Muurschotel Russell Scarpulla, houten stoel met koeienvacht erfstuk grootmoeder.
Kruk en tafel Piece Maria Scarpulla, muurschotel Russell Scarpulla, rode stoel van een vriend gekregen, schoolstoel straatvondst, zwarte stoel Vitra .03 van Maarten Van Severen. Vaas tuincentrum.
Spiegel erfstuk grootmoeder.

Materiaal is materiaal

Het huis was net gerenoveerd, dus Maria en Jori konden er zo in. Een grote ruimte met plafonds van vier meter hoog gezellig maken, vonden ze geen probleem. ‘We ontwerpen natuurlijk zelf meubels, dus het eerste wat we neerzetten was een van onze eigen tafels. We hadden in het begin wat minder meubels, maar het voelde hier al snel aan als thuis. We hebben in de loop der tijd onze inrichting aangevuld met vondsten van de straat of items die we nieuw kochten. Sowieso is de vloer beneden van een soort terracotta en boven van hout, dat maakte het huis al warm en gezellig.’

Groene vaas van Italiaanse vintage rommelmarkt. Bijzettafel You Know The Way van Maria Scarpulla.

“Als we een nieuw meubel hebben ontworpen, zetten we die altijd even

in ons huis”

Sereen

‘We houden van een serene omgeving waaruit kleuraccenten als de tafel of een mooi lampje naar voren schieten. Als we zelf een nieuw meubel hebben ontworpen, zetten we dat ook altijd in ons huis om te zien hoe het in een leefruimte staat.’ De meeste kunstwerken die aan de muur hangen, werden gemaakt door de vader en broer van Maria (beiden kunstenaar: Russell en Sam Scarpulla, red.), maar het stel is ook gek op tijdloze ontwerpen en makers als Valerie Objects. ‘Met haar lanceren we binnenkort ook een collectie lampen.’

Schilderijen van Maria Scarpulla.
Tafel Piece Maria Scarpulla, schilderijen groot, ingepakt op de grond en koper-zilver Russell Scarpulla. Zwart-witprint op tafel Sam Scarpulla, houten kunstwerk aan muur en rood-geel schilderij op tafel Robert Tiemann. Stoel Vitra .03 van Maarten Van Severen, kast Kewlox. Tapijt cadeau gekregen, cameratas vintage erfstuk vader Jori.

LEES OOK
De industriële woonstijl: zo pas je ‘m toe

Shop de stijl

nog meer: binnenkijken