WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Binnenkijken in een ruime boerderij in de Betuwe

Van vier hoog in de stad naar zeeën van ruimte op het platteland: Femke en Patrick zijn met hun twee dochters dolgelukkig in deze modern verbouwde buitenplaats. Kijk binnen in hun ruime boerderij in de Betuwe.

vtwonen 03-2021 | eiken mozaïek vloer met bank
Vloer eiken mozaïekparket. Plaat van fietsen PSTR Studio. Kast zelfgemaakt. Tak Heykoop Bloemisten. Bankje Kho Liang Ie. Kussen The Souks. Schilderij . Auto Candylab. Zittend figuur Peter Sekjær. Speelgoed Robot 2002. Vaasjes knutselwerk kinderen. Hanglamp Ferm Living. Tafels Karwei.

Klus-skills

Femke: ‘We wilden graag wat meer rust en natuur om ons heen en gingen vanuit Amsterdam op zoek naar een nieuwe woonplaats. Eenmaal in de Betuwe voelde het meteen goed. Het soort huizen dat hier staat, de mooie dijken en de vele fruitbomen overal; het is prachtig. Maar ook de ligging is handig: midden in het land.’ Het huis waarop hun oog op viel, bleek een ruime boerderij. Met de klus-skills van Patrick en de hulp van een aannemer – die grotere projecten oppakte zoals de isolatie – de vloer en een nieuw dak, werd de oude schuur een woonkamer. Op de benedenverdieping werden een aantal muren doorgebroken en transformeerde een deel van de zolder tot badkamer.’

LEES OOK
Buitenkijken bij een voormalige appelboerderij

vtwonen 03-2021 | eettafel met bijzondere stoelen
Witte hanglamp Vij5. Glazen hanglamp Lloop Copper House Doctor. Ster Marks & Spencer. Stolp De Bijenkorf. Presse-papier Flowerfeldt. Tafel Piet Hein Eek. Bank zelfgemaakt. Stoelen Casala.
vtwonen 03-2021 | kast met vazen en kunst aan de muur
 Kastje vintage. Droogbloemen in lijst gemaakt door Femke. Blauwe vaas tuincentrum. Rode vaas H&M Home. Groene vaas rommelmarkt. Gieter Nordic Nest. Kandelaar Koekwaus. Witte kaarsenhouder Anna + Nina.
vtwonen 03-2021 | bureau in tienerkamer met wandrek
Prikbord, stoel en kast Ikea. Hoed Sissy-Boy. Kussen Ferm Living. Bureau zelfgemaakt. Kleed souvenir uit Zweden. 
tienerkamer met twijfelaar bed en prints aan de muur
Hanglamp Philips. Bed Ikea. Beddengoed La Redoute. Kleed Kwantum. Flamingo erfstuk. Tafel Karwei. Nachtkastje zelfgemaakt. Lamp kringloopwinkel. Wekker Lexon Flip. Vaasjes aan de muur The Recollection Antwerpen. Schilderij zelfgetekend. Kaarten Flow magazine, Madame la Poule, thejournalshop.com. Kussens Kwantum. Beddengoed Crips Sheets. Spiegel Xenos, wandplank zelfgemaakt, steuntjes kringloopwinkel. Muurverf Green Ground Farrow & Ball.

Bevroren chocopasta

Een halfjaar woonden ze met z’n vieren in een stacaravan naast de ruime boerderij. Op zich heel knus, maar in november waren ze er wel een beetje klaar mee. ‘Het werd toen zó koud dat je ’s ochtends de chocoladepasta voor de kachel moest zetten om hem op je brood te kunnen smeren.’ Het grote voordeel van zo dicht bij je verbouwing bivakkeren: makkelijk en snel overleggen met de aannemer. Femke: ‘We liepen regelmatig in de avond samen nog een rondje. Dan kwamen er vaak nieuwe ideeën op. Toch vond ik het ’t állerleukst toen we zelf aan de slag konden met de afwerking.’

vtwonen 03-2021 | groene deuren in woonkamer met houten vensterbank
Groene vaas rommelmarkt. Grijze vaas Kwantum. Oranje flessenhouder Ikea. Dressoir vintage.

“De houten ombouw-raamkozijnen laten we op meerdere plekken

terugkomen”

LEES OOK
Nieuw kozijnen nodig? Hier moet je aan denken

Relaxen

Zo werd een originele bedstee – door het verstrijken van de tijd flink gammel geworden – omgebouwd tot een gezellig hoekje. Er werden twee aparte werkruimtes gecreëerd, met elk zijn eigen DNA. ‘Dat we allebei thuiswerken, bevalt goed,’ zegt Femke. ‘We prijzen ons gelukkig met zoveel ruimte.’ Na een drukke werk- en schooldag zijn er genoeg plekken in huis om te relaxen. De keuken bijvoorbeeld, die overloopt in de woonkamer en in het hart is voorzien van een horizontale boekenkast annex aanrecht. Of het hoekje bij de blauwe muur, omgeven door allerlei bijzondere rommelmarktvondsten, souvenirs en familieherinneringen.’

vtwonen 03-2021 | grijze hoekbank in woonkamer ladder tegen muur
Hanglamp vintage. Item in vensterbank Ambi Toys. Trap vintage. Bank Charles van B&B Italia. Zwart-wit kussen H&M Home. Rond kussen Sissy-Boy. Wit-roze kussen House Doctor. Tafeltje rommelmarkt. Vloerkleed Kinnasand Wave M. Stoel Palau. Schilderij Madame Stoltz. Vaas Søstrene Grene. Stolp De Bijenkorf. Vaas in de stolp Lindform. Element aan de muur Studio Roof. 
vtwonen 03-2021 | bijzondere stoel met trap
Bank Kho Liang Ie. Kussen 
The Souks. Foto femkereijermanart.nl. Stoel Casala.

Shop de stijl…

nog meer: binnenkijken