WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Van oude garage naar gezellige stadsloft

Interieurarchitecten Leen en Tim van Studio Reset zochten een groot pand om te verbouwen en botsten op een voormalige garage die dienst deed als Afrikaanse kerk. Ze lieten er al hun creativiteit op los en maakten er een gezellige stadsloft vol eigen ontwerpen van.

Geen alledaagse verbouwing

Ooit reden hier dagelijks auto’s in en uit en in de jaren voor Leen en Tim het pand kochten, weerklonken er elke zaterdag Afrikaanse gospelsongs. Dat deze voormalige garage geen alledaagse verbouwing met zich mee zou brengen, kon hen niet deren, dus deden ze een bod dat onmiddellijk werd aanvaard. Het aantal vierkante meters was groot en dat was exact wat ze wilden. ‘Al doende zijn we erachter gekomen dat dat natuurlijk veel werk met zich meebrengt’, lacht Leen. In elk geval hebben zij en Tim, beiden interieurarchitect, er een woning met originele en vrolijke twists van gemaakt.

Samenraapsel van ideeën

In 2011 hebben Leen en Tim Studio Reset opgericht, hetzelfde jaar waarin ze begonnen te verbouwen. ‘Of het één met het ander te maken heeft? Toch niet. We werkten allebei voor een verschillende werkgever en hadden plots zoveel zijprojecten dat we de tijd rijp vonden om een eigen studio op te starten. Tim is ook meubelmaker, door de jaren is hij onze ontwerpen meer en meer zelf gaan uitvoeren. Meestal teken ik het eerste plan en passen we dat in een volgende fase samen aan. Onze projecten zijn dus telkens een samenraapsel van ideeën. Tim is vaak voor op trends, zijn ontwerpen zijn extremer dan die van mij. Mijn sterkte is dan weer dat ik heel praktisch kan denken’, zegt Leen.

Met resthout, fineer en laminaat maakt Tim sinds enkele jaren handige en unieke vakkasten. Zo vermijdt hij dat die resten in de afvalcontainer belanden. Zowat alles heeft hij hier zelf gemaakt: de keuken, de boekenkast, de trap, de kleerkast, de bedden van de kinderen en alle losse kasten. ‘Dat maatwerk combineren we dan met nieuwe stukken en klassieke vintage meubels.’ In de keuken kwam er recent een heel mooi asymmetrisch rek uit staal en carraramarmer dat het koppel zelf ontwierp en liet uitvoeren door een metaalbewerker.

Shoppen in de stijl van

binnenkijker garage Antwerpen
Kussen van Ferm Living, kamerplant van Green Lifestyle, hanglamp van Northern Lighting, krukje van Lene Bjerre, vakkenkast van Ethnicraft, vaas van pt,, wandplank van Serax, vloerkleed van Storebror.

Meer binnenkijken doe je in vtwonen 10-2017.

Bron: vtwonen 10-2017 | Styling & fotografie Stan Koolen | Tekst Katrien Depoorter

nog meer: binnenkijken