WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Binnenkijken in een appartement van 37m2 met hotelallure

Sonja wilde maar op één plek wonen: de Brouwersgracht in Amsterdam. Dat het appartement dat ze daar vond klein was, deerde haar niet. Door het slim in te delen en te kiezen voor messing en roze details, creëerde ze er de luxe hotelallure die ze voor ogen had.

vtwonen special tiny houses | slaapkamer met hotelallure met roze dekbedovertrek
Badkamertegels Kol Haarlem. Granito badkamervloer gegoten door Lenarduzzi BV in Zaandam. Spiegel via  aannemer. Wasbak Nood Co. Kranen The Watermark Collection via Baden Baden Interior. Wandspiegeltje herkomst onbekend.
vtwonen special tiny houses | keukeneiland in de woonkamer met hotelallure
Blender Vitamix. Theepot Höganäs Keramik. Koffiemachine Koffiesalon. Melkopschuimer Nespresso. Keukenblad via Julius Baller. Zeeppompje Marie-Stella Maris. Kokendwaterkraan Quooker. Messenblok via bol.com. Kandelaar en plantenpot cadeau gekregen. Hanglamp via Soho House.

Droomplek

Toen haar relatie uit ging, wist Sonja Beentjes tot op de straat nauwkeurig waar ze een appartement zou gaan zoeken. ‘De Brouwersgracht is de mooiste gracht van de Jordaan. Toen ik daar een bezichtiging had, wist ik: dit appartement moet ik hebben! Ik deed meteen een bod. Dat het maar 37 vierkante meter telde, maakte me niet uit. Het uitzicht is fantastisch.’ De woning was niet alleen klein, maar ook behoorlijk verouderd. Het originele balkenplafond zat verstopt onder een verlaagd gipsplafond, de wc bevond zich in de woonkamer en een van de muren liep rond.

vtwonen special tiny houses | bank in de woonkamer met kunstwerk met love is gold
Eikenhouten vloer via de aannemer. Ventilatierooster Weijntjes hang- en sluitwerk. Kunstwerk Unruly van Niels ‘Shoe’ Meulman, gekregen van een goede vriend. Goudkleurig kunstwerk van de bevriende urban artist Laser 3.14. Bank Decor Amsterdam. Kussens Made. Vintage kist en poef cadeau gekregen. Plantenpot Zara Home.
vtwonen special tiny houses | slaapkamer met hotelallure, roze dekbedvertrek en douche met gouden kraan
Kastjes boven bed op maat gemaakt. Behang Meditation Flower van Zimmer & Rohde. Beddengoed Made. Sprei Merci. Het nachtkastje is een kruk die Sonja ooit kocht in de Negen Straatjes in Amsterdam. Badkamertegels Kol Haarlem. Handdoek Sissy-Boy. Douchekop The Watermark Collection via Baden Baden Interior.
vtwonen special tiny houses | glazen deur in het zwart met een witte boekenkast
De stalen deur werd geïnstalleerd door de aannemer. Het is een schuifdeur die in de muur verdwijnt.
vtwonen special tiny houses | blauw schilderij met gouden bloempot

Dubbelfuncties

‘Mijn ex en ik hadden een jaar lang verbouwd en gingen uit elkaar toen het huis af was’, vertelt Sonja. ‘Vervelend, maar daardoor wist ik precies hoe ik de verbouwing moest aanpakken.’ De slaapkamer werd vergroot door één wand te verplaatsen en er kwam een halletje met een apart toilet. Verder werd ruimte bespaard door kasten en muren dubbelfuncties te geven. ‘De boekenkast in de woonkamer is aan de achterkant een kledingkast. In het trappenhuis heb ik in de hoogte een kast voor de boiler en koffers laten bouwen. En in het wandje waaraan de tv hangt, zijn allerlei kabels weggewerkt.’

LEES OOK
Van rommelige badkamer naar mini-spa in 5 simpele stappen

vtwonen special tiny houses | glazen schuifdeur naar de woonkamer, sonja zit op de bank

“Het originele balkenplafond zat verstopt onder een verlaagd gipsplafond en de wc bevond zich

in de woonkamer”

Hotelallure

De sfeer die Sonja voor ogen stond, was die van een luxe hotel: met hotelallure. ‘Ik ben een perfectionist. Ik kan enorm genieten van ruimtes die alles bieden wat je nodig hebt en waar elk stopcontact en elk spotje op de juiste plek zit. Omdat ik van messing houd, koos ik bijvoorbeeld zelfs ventilatieroosters en raamuitzetters van dat materiaal. En de oudroze wasbak in mijn slaapkamer moest helemaal uit Australië komen. Een heel gedoe, maar ik ben er nog dagelijks blij mee.’

vtwonen special tiny houses | douche met luxe hotel sfeer en roze tegels
Badkamertegels Kol Haarlem. Granito badkamervloer gegoten door Lenarduzzi BV in Zaandam. Spiegel via aannemer. Wasbak Nood Co. Kranen The Watermark Collection via Baden Baden Interior. Wandspiegeltje herkomst onbekend. Rieten mand gepikt van vrienden bij wie Sonja logeerde tijdens de verbouwing.
vtwonen special tiny houses | kast in de woonkamer van het appartement in amsterdam
Bank Decor Amsterdam. Plaid Sissy-Boy. Kussens Made. Lamp Ikea. Tafeltje Zara Home. In de kast: het Shiva-beeldje was een cadeau uit Thailand, de baboesjka-pop namen Sonja’s grootouders mee uit Moskou en de goudkleurige pop komt uit de Bearbrick Series, een speciale uitgave van Nike. Poef cadeau gekregen. Tv Samsung.

LEES OOK
Binnenkijken in een tiny tuinhuis in Wijk aan Zee

Shop de stijl…

nog meer: binnenkijken