WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Binnenkijken bij een glazen retrohuis in Diepenveen

Het huis is gloednieuw, maar de zitkuil en het vele hout verraden Arno en Pauliens liefde voor retro. Midden in het IJssellandschap bouwden ze hun glazen paleis. ‘Vanaf de bank zie je de prachtigste zonsondergangen.’

kookeiland
Keuken KeukenKastenFabriek.nl. Kookeiland Noors kwartsiet Hafkamp Natuursteen. Vaas Dutz, kunstbloemen Ten Kate flowers & decorations. Koffiezetapparaat Bezerra. Mokken HKliving.
zitkuil met open haard
Traptegels Cottoceramix. Haard JC Bordelet. Bank Vint HKliving. Kussens By-Boo en Hinck. Vloerlamp Flos. Bijzettafel Zara Home. Leren poef de Sede. Glassculpturen in vensterbank iittala.
waterval schilderij
De muur bestaat uit onbewerkte snelbouwstenen. Plafond en eettafelblad van Fraké Noir-hout. Kookeiland van Noors kwartsiet Hafkamp Natuursteen. Barkrukken Arthur Eltink Agencies. Vaas Dutz, kunstbloemen Ten Kate flowers & decorations. Hanglamp Octo Secto Design. Kunstwerk Jan Ros.

Zonsondergang

Ze kwamen per toeval in Diepenveen terecht, waar langs een drukke autoweg een vervallen huisje stond, helemaal onder de graffiti. Toch wisten Paulien en Arno meteen wat ervan te maken viel. Paulien: ‘Het is een heel toffe plek, maar niemand wilde het kopen. Uiteindelijk heeft het twee jaar geduurd voordat we ons huis konden gaan bouwen.’ Het stel, dat beroepsmatig ook huizen ontwerpt en bouwt, tekent zelf voor het ontwerp van het gelijkvloerse huis. ‘Ons uitgangspunt was de dijkweg, die langs ons huis loopt, uit te sluiten en binnen optimaal te kunnen genieten van het geweldige uitzicht en de prachtigste zonsondergangen die je je kunt voorstellen.’

LEES OOK
Retro woonstijl? In 5 stappen naar een retro interieur

grote glazen pui
rotan hangstoel
Hangstoel HKliving. Hanglampen Karwei.
kantoor met veel natuurlijk licht
Muurverf Inchyra Blue van Farrow & Ball. Hanglampen Karwei. Barkruk HKliving. Bureaustoel Bestwelhip. Bureaublad van Noors kwartsiet Hafkamp Natuursteen. Overig onbekend.
moderne bedstee
Muurverf Inchyra Blue van Farrow & Ball. Bedombouw zelfgemaakt. Bureaublad van Noors kwartsiet Hafkamp Natuursteen. Bureaustoel Bestwelhip. Hoeslaken AB Småland. Zwart-wit kussen By-Boo, wit kussen H&M Home.

34 meter lange muur

Om hun droomhuis aan de IJssel te realiseren, komt er aan de kant van de weg een 34 meter lange muur bekleed met verschillende soorten planten om geluid en fijnstof weg te nemen. De andere, even zo lange kant van het huis wordt – om buiten bij binnen te betrekken – geheel uit glas opgetrokken. De familiewoning is helemaal gelijkvloers, maar heeft wel hoogteverschillen. Aan de lage kant vind je de kinderslaapkamers en -badkamer, aan de hogere kant de ouderslaapkamer, badkamer en kantoor. In het midden van het huis – waar de woonkamer en keuken zich bevinden – komt alles bij elkaar.

houten loungebed
In de wanden van de zitkuil is zelfs stroomvoorziening verwerkt.

“We wilden optimaal kunnen genieten van dit

geweldige uitzicht”

LEES OOK
Alles over het bouwen van een vlonder in de tuin

Eenvoud in materialen

Eenvoud in materialen, veel licht én de natuur binnenhalen, dat was wat Arno en Paulien steeds in hun achterhoofd hielden tijdens de bouw. Zo is er veel onbehandeld hout gebruikt en zijn de muren van zogenaamde snelbouwblokken gemaakt. Verder zijn alle leidingen, elektra en warmteterugwinning in het zicht gebleven en is de haard opgemetseld met klinkers van grindbeton van een oude weg in de buurt. Het dak is gemaakt van sandwichpanelen, die je makkelijk in elkaar klikt. ‘Bij alles wat we doen, kijken we wat er qua materialen voorhanden is. Als je zelf een huis bouwt, moet je keuzes maken om de kosten binnen de perken te houden.’

rechthoekige spiegel
Kleed en spiegel HKliving. Sidetable Zara Home. Plantenpotten tuincentrum.
roze badkamertegels
De betonvloer in de douche is geslepen tot de kiezels zichtbaar waren. Tegels Cottoceramix. Overig onbekend.

LEES OOK
Nieuw huis inrichten? Dit stappenplan helpt je

Shop de stijl…

nog meer: binnenkijken