WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Kerstkriebels? 5x binnenkijken in de mooiste kersthuizen

Langzaamaan druppelen de kerstaccessoires onze huizen binnen. Bij een enkeling staat er zelfs al een boom versierd met lichtjes. Ben je ook helemaal klaar voor Mariah, kalkoen en kerststerren? Deze vijf kersthuizen waren afgelopen jaren te bewonderen in vtwonen en brengen je alvast in de stemming. Kom je ook even binnenkijken?

kerstboom in tuin

Kerst in Kopenhagen

De Deense stylist Rikke Graff Juel ontwerpt kerstdecoratie voor designmerken en tijdschriften. Dus als het eenmaal kerst is houdt ze haar eigen huis liever subtiel en zonder poeha. Alleen in de kamer van dochter Olivia is het een uitbundig kerstfeest met slingers en veel goud.

Dit jaar zijn we thuis

witte kerstslinger
Ster van Stoer Metaal.

Anouk en Rob hebben hun huis uit 1946 volledig gemoderniseerd. Nu is het zo licht, dat de hele familie hier graag samenkomt voor kerst. Het ene jaar vieren ze het in de sneeuw, het andere jaar thuis. Maar wat ze ook doen: het huis wordt altijd versierd, met een grote kerstboom als middelpunt.

Verbouwde pastorie

kerst eettafel
Soof en Marjolein versieren de eetkamer. Op de vloer liggen nieuwe Portugese cementtegels met een nostalgische uitstraling van Floorz. De eettafel is door de vader van Jankees gemaakt met een onderstel van de plaatselijke smid. Rond de tafel een mix en match van oude stoelen van Marjoleins oma en nieuwe stoelen van Vintage Lab. Posters via Junique, lampen van Normann Copenhagen. Kleurnaam verf onbekend.

Na vier jaar kamperen in eigen huis is de oude pastorie van Marjolein en Jankees eindelijk verbouwd. Nu is het tijd om uitgebreid kerst te vieren. Inclusief pastel versiering in de boom en kerstornamenten uit de 3D-printer.

Eclectisch kersthuis

kerststerren woonkamer

Fuchsiapaars, kobaltblauw en okergeel: een traditioneel rood-groen-wit kerstpalet is niet aan Mindy en haar gezin besteed. Hier geldt: more is more, óók tijdens kerst. Overal hangen papieren kerststerren en hun overvolle kerstboom is een nepperd, ‘die kan meer gewicht hebben.’ Kijk binnen in dit vrolijke kersthuis.

Sfeervol nieuwbouwhuis

kleine kerstboom

Sabine en Jurriaan ontwierpen samen met vrienden hun eigen twee-onder-een-kap woning, waar ze inmiddels alweer jaren kerst vieren. Sabine geeft met zelfmakers en kringloopvondsten haar eigen draai aan de kersttafel. Ook geeft ze drie tips voor een gezellig kersthuis.

Accessoiers voor kersthuizen…

nog meer: binnenkijken