Op zoek naar badkamerinspiratie? De inloopdouche zorgt voor een thuisspa-gevoel

badkamer van vtwonen collectie: Tegel Mold, Concrete. Hoofddouche en douchearm Curve  Beeld vtwonen collectie najaar 2018 | styling Kim van Rossenberg  | fotografie Sjoerd Eickmans
Beeld vtwonen collectie najaar 2018 | styling Kim van Rossenberg | fotografie Sjoerd Eickmans

Ben je toe aan een nieuwe badkamer? De ruimte waarin je je dagelijks wast en verzorgt verdient de juiste aandacht. Ga daarom op zoek naar badkamerinspiratie! De inloopdouche blijkt na opdoen van die inspiratie een populaire keuze, dankzij het thuisspa-gevoel dat ie creëert. We vertellen je over de mogelijkheden.

Lees verder onder de advertentie

Badkamer inspiratie met inloopdouche

Wie denkt dat een inloopdouche alleen mogelijk is in een gigantische badkamer, heeft het mis. Dankzij verschillende indelingen is deze luxe variant in de meeste badkamers te realiseren - maar daarover later meer. Eerst vertellen we je over de vele voordelen die een inloopdouche rijk is:

  • De meeste mensen kiezen voor een inloopdouche vanwege z’n luxe uitstraling. Deze douche zorgt er namelijk voor dat je een spa-gevoel in je eigen huis creëert - zeker wanneer je ‘m combineert met een regendouche en chique accessoires. Wedden dat je na een (inloop)douche ultiem relaxed bent?
  • Met een inloopdouche zit je niet vast aan draaiende deuren en andere objecten in de badkamer die veel ruimte in beslag nemen. Een simpele wand volstaat. Mocht je bang zijn voor een waterspektakel op de vloer, dan kun je altijd kiezen voor een extra wand of douchegordijn aan de voorkant.
  • Ook wanneer je niet van poetsen houdt, biedt een inloopdouche voordelen. Doordat je minder last hebt van kieren en randen, is het schoonmaken zo gepiept.
  • Woon je in een huis waarin je graag oud wordt? Ook dan is de inloopdouche een goede optie, want op latere leeftijd kunnen douchecabines met hoge opstapjes nogal gevaarlijk zijn. Doordat je er bij een inloopdouche zo instapt, verklein je het risico op vallen. Een inloopdouche installeer je dus voor altijd.

LEES OOK
6 tips om de badkamer droog te maken als je een inloopdouche hebt

Lees verder onder de advertentie
Op de wand en vloer: tegel Composite Dark Grey van vtwonen tegels by Douglas & Jones, douchevloer met geïntegreerde afvoer van gegoten marmer in powder white, glazen douchewand met muurbevestiging in powder white, diverse uitvoeringen (transparant,donkergrijs en spiegelglas), douchekraan Cross, muur-versie powder white met afdekset voor inbouwthermostaat, handdouche, douchearm, hoofddouche. Bamboe ladder, witte badmat op kruk (l’Etoile Conceptstore). Hamamdoeken (Ottomania). Badborstel, nagelborstel (My Deer Store). Witte schaal (Raw Materials). Douchegel, spons (&Klevering). Kruk (Neef Louis). Canvas mand (Hoffz). Schelp (De Weldaad). Pot met kurken deksel (Restored).
 Beeld vtwonen 02-2017 | styling Cleo Scheulderman | fotografie Jeroen van der Spek | productie Inge Steketee
Beeld vtwonen 02-2017 | styling Cleo Scheulderman | fotografie Jeroen van der Spek | productie Inge Steketee

Verschillende indelingen voor een badkamer met inloopdouche

Genoeg badkamerinspiratie met inloopdouche bekeken? Dan is het tijd voor actie! En dat je voor een inloopdouche heus geen gigantische badkamer nodig hebt, vertelden we je al. Juist omdat je geen geknoei met openslaande deuren hebt, is de inloopdouche ideaal in een kleiner formaat badkamer. Bovendien oogt de ruimte optisch groter wanneer de douche deel uitmaakt van de wanden - zeker wanneer je voor transparante wanden aan de zijkant gaat.

Vaak gaat het in dit geval om een inloopdouche met zijwand, waarbij de douche in de hoek van de badkamer wordt geplaatst (en dat is een zeer geschikte keuze in een vierkante badkamer). Met deze indeling neemt de douche minimale ruimte in en blijft de rest van de badkamer open voor bijvoorbeeld en toilet en wastafel. Het grote voordeel? De glazen wand houdt nog wat water tegen waardoor je niet hoeft te dweilen na elke wasbeurt.

Lees verder onder de advertentie

Is je badkamer eerder lang of breed dan vierkant? Dan kun je er voor kiezen om een inloopdouche in de lengte te plaatsen. De al dan niet glazen wand is hierbij aan twee kanten open, waardoor je nog meer optische ruimte creëert. Hoewel dit er prachtig uitziet, lever je wel wat ruimte in voor andere objecten in de badkamer doordat er een hoek minder vrij is. Prima wanneer je een los toilet ergens anders in huis hebt, misschien niet de beste keuze wanneer het toilet ook in de badkamer geplaatst moet worden.

Douche en handdouche Hotbath Cobber. Tegels Cabrera Verde Cobre via Design Tegels. Plantenpot Serax. Vloer gietvloer. Beeld vtwonen 4-2022 | Styling Ilona Jongepier | Fotografie Dana van Leeuwen
Beeld vtwonen 4-2022 | Styling Ilona Jongepier | Fotografie Dana van Leeuwen

LEES OOK
Badkamer verbouwen? Dit zijn de gemiddelde kosten

Lees verder onder de advertentie

Inloopdouche realiseren? Dan wil je hier rekening mee houden

Hoewel de inloopdouche volgens ons een fantastische optie in alle soorten badkamers is, zijn er wel wat dingen om rekening mee te houden voordat je ’m plaatst. Doordat je geen randen van een douchebak hebt die het water tegenhouden, is het belangrijk om een flinke afvoergoot in de vloer te plaatsen. Zorg er ook voor dat de vloertegels richting deze goot aflopen, zodat water vanzelf wegstroomt. De tegels zelf zijn overigens ook van groot belang, want wanneer deze te glad zijn ligt uitglijden op de loer. Kies voor een tegel die relatief stroef is om valpartijen te voorkomen.

Moois voor in de badkamer...