Op zoek naar badkameraccessoires? Zwart is een spetterend idee

vtwonen collectie. Spiegelkasten Handy Beauty in zwart. Wastafel Wide in zwart marmer . ­Onderkast Tidy, 1 lade. Spiegelkolomkast Handy Beauty Long . Vloer- en ­wandtegels Composite Black Antracite, 60×60 cm. Beeld JA | vtwonen catalogus 10-2022 | styling Kim van Rossenberg  | fotografie Sjoerd Eickmans | productie Tanja Saarberg
Beeld JA | vtwonen catalogus 10-2022 | styling Kim van Rossenberg | fotografie Sjoerd Eickmans | productie Tanja Saarberg

De badkamer: ’s ochtends stoom je jezelf hier klaar voor een lange werkdag en ’s avonds spoel je alle indrukken van je af. Het is de ruimte waar je tot rust kunt komen. Wil je de badkamer een nieuwe look geven? Geef een stijlvolle twist aan deze ruimte met behulp van badkameraccessoires. Zwart is het thema.

Lees verder onder de advertentie

Bovenstaande zwarte badkamer zelf in huis halen? Bekijk de items hierboven uit de vtwonen collectie.

Donkere details

Ben je verliefd op donkere details in huis en houd je van zwarte accessoires? De kans is groot dat je deze stijl ook wilt doortrekken in de badkamer. Wees niet bang; de sloophamer kan gewoon in de schuur blijven staan en je hoeft ook geen tegels te vervangen of een nieuwe kraan te monteren. Ga in plaats daarvan aan de slag met zwarte badkameraccessoires. Deze geven de badkamer een luxere uitstraling. Kijk zelf maar, ze doen écht iets voor de ruimte.

Musthave badkameraccessoires: zwarte handdoeken

Na een baddersessie, droog je je af en hang je de handdoek te drogen. Handdoeken hangen dus vrijwel altijd in het zicht. Zijn de handdoeken verouderd? Vervang ze dan door nieuwe. Ga dit keer voor zwarte handdoeken in een rijke, zachte stof. Zwarte handdoeken zijn ontzettend stijlvol en een eyecatcher in de badkamer. Denk bij zwarte badkameraccessoires ook aan gastenhanddoeken en washandjes. Vervang dus niet alleen de grote handdoeken waar je je mee afdroogt na het douchen. Door alle handdoeken in dezelfde stijl te hebben, houd je de ruimte in balans. Ben je benieuwd hoe je handdoeken mooi én zacht houdt? Dit is hoe je handdoeken het best wast.

Lees verder onder de advertentie

Hang een handdoekenrek aan de muur

Naast een kast om handdoeken in op te bergen, is een handdoekenrek onmisbaar. Kies bijvoorbeeld een stijlvol rek van zwart metaal. Zo’n handdoekenrek is vaak smal en neemt daardoor weinig ruimte in beslag. Of kies een handdoekenrek dat je aan de wand bevestigt om nog meer ruimte te besparen. Een zwarte handdoekring naast de wastafel is ook een mooie optie, die zorgt door z’n vorm voor verzachting. Badkameraccessoires zoals een zwart handdoekenrek geven de ruimte een moderne look, zeker als je kiest voor een materiaal zoals metaal. Heb je een landelijke woonstijl? Zwart combineert prachtig met hout.

Kies bijvoorbeeld een stijlvol rek van zwart metaal

(oude badkamer collectie van vtwonen. Deze collectie is niet meer beschikbaar)   Beeld JA | vtwonen catalogus 10-2019 | styling Kim van Rossenberg  | fotografie Sjoerd Eickmans
Beeld JA | vtwonen catalogus 10-2019 | styling Kim van Rossenberg | fotografie Sjoerd Eickmans
Lees verder onder de advertentie

Ga voor een open kast

Door een open kast met vakken of planken in de badkamer te zetten, lijkt de badkamer ruimtelijker. Dit komt omdat je erdoorheen kunt kijken. Ga bijvoorbeeld voor een open kast van zwart hout of metaal. Een stellingkast of een kastje op wielen kan ook een mooie toevoeging zijn. Zwart doet het goed in combinatie met groen. Met een plant die goed in een vochtige badkamer overleeft, zoals een Tillandsia, op de kast geef je de badkamer levendigheid. Zorg er wel voor dat je een open kast netjes houdt. Door badspullen netjes neer te zetten en hem niet vol te proppen, behoudt de kast een rustige uitstraling. Of gebruik opbergmanden om badspullen in te bewaren. Badkamerkastjes indelen? Zo pak je dat aan.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Een badkamer kan niet zonder spiegel. Wil je meer zwarte badkameraccessoires toevoegen? Kies dan een grote spiegel met een zwarte rand. Een spiegel in een groot formaat valt op en zorgt voor een ruimtelijk effect. Heb je weinig ruimte boven de kraan in de badkamer? Ook met een zwart, rond spiegeltje op de wastafel of aan de wand geef je de ruimte al een extra luxe touch. Leuk idee voor de grote badkamers: hang een lange spiegel met een donkere of zwarte rand op. Ben je creatief en heb je wat meer tijd? Creëer dan een spiegelspektakel in de badkamer. Koop een aantal kleinere spiegels met een zwarte rand in verschillende formaten en vormen en hang deze speels naast of boven elkaar. Leg de gewenste indeling eerst op de grond. Daarna bevestig je de spiegels in die formatie op de muur. Gegarandeerd een uniek resultaat.

Wandtegel Craft in Egg White mat, 12,5×12,5 cm . M.m.v. ikea.nl (kapstok), vtwonen.nl (badjas van vtwonen), lovestoriesintimates.com (lingerie), abeautifulstory.nl (sieraden), marie-stella-maris.com (zeeppompjes met metalen zwarte houder). Beeld vtwonen 08-2020 | styling Kim van Rossenberg  | fotografie Sjoerd Eickmans
Beeld vtwonen 08-2020 | styling Kim van Rossenberg | fotografie Sjoerd Eickmans
Lees verder onder de advertentie

Een spiegel in een groot formaat valt op en zorgt voor een ruimtelijk effect

Zwarte zeeppompjes, houders en meer

Een zeeppompje, zeepbakje en tandenborstelhouder zijn niet alleen praktisch, het zijn ideale elementen om de badkamer mee aan te kleden. Kies bijvoorbeeld matzwarte badkameraccessoires zoals een kleine prullenbak of een wc-rolhouder. Het voordeel van matzwarte badkameraccessoires, is dat het er chiquer en schoner uitziet. Vingerafdrukken zijn minder goed zichtbaar dan op glanzend materiaal. Het is extra chic als de zwarte badkameraccessoires goed bij elkaar passen. Wist je dat je veel badkameraccessoires ook als set kunt kopen? Zo ben je in één klap klaar.

Zweer bij de zwarte badmat

Na een warme douchebeurt wil je op een zachte badmat belanden. Een badmat geeft de badkamer meer sfeer, warmte en een fijnere akoestiek. Je kunt er vele kanten mee op en daarom zijn badmatten geweldige badkameraccessoires. Zwart is een kleur die het goed doet op elke badkamervloer, dus een zwarte badmat is een altijd een mooie optie. Kies een fluffy, hoogpolige badmat als de rest van de badkamer een strakke uitstraling heeft. Of ga juist voor een moderne stijl door een badmat te kiezen met een geometrische print. De combinatie van zwart en wit kan ook mooi zijn. Denk bijvoorbeeld aan een zwart-witte badmat met stippen of strepen.

Lees verder onder de advertentie

Ben je helemaal weg van badkameraccessoires? Zwart kun je nog veel verder doorvoeren. Een donkere badkamer heeft een mysterieuze, luxe en intieme uitstraling. Ontdek hoe je een donkere sfeer creëert in de hele badkamer.

Moois voor in de badkamer…

Bron: Beeld 1: vtwonen catalogus 10-2022 | styling Kim van Rossenberg | fotografie Sjoerd Eickmans | productie Tanja Saarberg. Beeld 2: vtwonen catalogus 10-2019 | styling Kim van Rossenberg | fotografie Sjoerd Eickmans . Beeld 3: vtwonen 08-2020 | styling Kim van Rossenberg | fotografie Sjoerd Eickmans

Lees verder onder de advertentie