WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

7 mooie alternatieven voor de badkamermuren

Wat er op de muren en op de vloer gaat, bepaalt voor een groot deel de sfeer in de badkamer. Afgezien van afwerkingsdetails als handdoekhaken, lampen en kranen natuurlijk. Naast tegels van keramiek, porselein of steen zijn tadelakt en betonstuc de laatste jaren heel populair geworden, maar er kan nog veel meer op de badkamermuren. 

vtwonen-badkamer-bad-badeend-douche-tegels-tegelen-badkamermuur-badkamervloer-badkamermuren

Marmereffect

Een unieke optie is solid surface, een kunststof plaatmateriaal met de uitstraling van natuursteen, dat bijvoorbeeld als doucheombouw voor een prachtig luxueus effect zorgt. Als extra voordeel is het makkelijk in onderhoud en heb je qua schoonboenen alleen te maken met een paar kitranden boven en onder, in plaats van tegelvoegen over het hele oppervlak.

LEES OOK
Geen tegels in de badkamer? Dit zijn andere opties

Hout

Tropische hardhoutsoorten als teak en iroko kunnen in principe goed tegen water, en zijn geschikt om als uitloopvloer rond een vrijstaand bad te worden gelegd. Gelakt of geolied hout kan ook als wandafwerking worden gebruikt in een goed geventileerde badkamer. Maar voor het echte dagelijkse gemak zijn tegels met een houtdessin ideaal, ook omdat ze in veel verschillende kleuren en nerfpatronen bestaan en te leggen zijn zoals je wilt, van visgraat tot diagonaal. Daarbij zijn ze prima te combineren met vloerverwarming – ook wat waard.

Mozaïek in vele vormen

Rond, vierkant, zeshoekig, driehoekig, trapeziumvormig: mozaïek in moderne en klassieke varianten is een makkelijke manier om een grafisch en/of vintage effect te bereiken op de badkamermuren. Ook fijn: je kunt teksten, vormen en zelfs foto’s of schilderijen in mozaïek laten afbeelden, waarbij 1 pixel = 1 tegel. Prachtig voor op de badkamermuur.

LEES OOK
Tegelen in de badkamer: meestgestelde vragen op een rij

Zelliges

De rijkgekleurde Marokkaanse tegels met hun glanzende, levendige glazuurlaag kunnen net zo goed als een soort random grofgepixeld mozaïek worden toegepast. Daarnaast zijn ze er ook in visschubvorm, mocht je (we gokken: ja) een zeemeermin tot je gezinsleden rekenen.

Glastegels

Doordat ze transparant zijn, hebben glastegels een natuurlijke dieptewerking, aangezien je de schaduw van de voegen ziet als het licht er van bovenaf langs strijkt. Dat geeft een kleine badkamer net iets meer dynamiek. In vele kleuren, maar vooral de klassiek blauwgroene waterkleur doet het prachtig rond een douche.

LEES OOK
Eindeloos combineren: vtwonen collectie binnentegels

Cementtegels

Naast de klassieke Portugese dessins zijn cementtegels, zowel vierkant als zeshoekig, er in wonderschone felle kleuren en met simpele, grafische dessins of hippe granito-effecten, die samen onverwachte patronen vormen. En dat gaat dan weer prima samen met een badkamermuur met betonstuc of mozaïek.

Badkamerbehang

Geen grap: woest gebloemd of grafisch gedessineerd behang voor de badkamermuur staat en blijft prachtig als je goed ventileert en speciaal badkamerbehang kiest, met een vinyl toplaag.

nog meer: badkamer inspiratie