Verslag 2: ‘Wat een verschil!’

beeld vtwonen Beeld

‘Het weekje in Katwijk stond al een paar maanden vast. Toen wisten we nog niet wat voor prijs ons boven het hoofd hing. Nu blijkt de vakantie samen te vallen met de eerste en meteen de spannendste klusweek. We ontvangen de mannen van Dakven ’s ochtends en bespreken de plaatsing van de VELUX dakramen nogmaals. Ze zagen een gat in het dak om alle materialen boven te krijgen. De kinderen vinden het super interessant, de vrachtwagen, bouwlift en het gereedschap. Met een beetje een raar gevoel vertrekken we richting zee. Ik had graag gezien hoe de ramen erin gezet werden.

Lees verder onder de advertentie

Zolder verbouwen

Als we vijf dagen later terugkomen weten we niet wat we zien! Wat een verschil. Omdat er aan de voorkant en achterkant van het huis ramen zijn geplaatst, kijken we vanuit de tuin dwars door het dak heen. Als we naar zolder lopen lijkt het wel alsof het hele dak eraf is, zoveel licht komt ons tegemoet. Het derde raam wordt net geplaatst, dus we kunnen nog wat van het werk meepikken. De ramen zijn zo groot dat ik een panorama foto moet maken om ze er helemaal op te krijgen. Vooral het raam aan de voorkant van het huis is een aangename verrassing. In eerste instantie leek het me overdreven om nog een raam te plaatsen, maar dat het licht van twee kanten komt is een luxe.

We gaan het weekend in met een grote, ruime, lichte zolder. Volgende week gaat Dakven verder met isoleren en wordt een begin gemaakt door de stucadoor.’

Wil je met je eigen ogen zien hoe de verbouwing vordert? Bekijk dan ook de videoblog.

Lees verder onder de advertentie

Geschreven door: Janneke Verhagen