WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Vraag ’t vtwonen: ‘Hoe kan ik mijn kleine badkamer groter laten lijken?’

Soms sta je voor een vraagstuk waar je zelf het antwoord niet op kunt vinden. Of het nou om de indeling van een kamer of de kleur op de muur gaat. vtwonen weet raad en geeft antwoord op de meest prangende woonvragen. Heb jij ook een kleine badkamer die je groter wilt laten lijken?

badkamer bad plant

Stel je woonvraag

vtwonen streeft ernaar alle woonvragen te beantwoorden. Vind je het antwoord op je vraag niet op de site of in ons magazine? Stel je woonvraag dan via dit formulier. Wie weet zie je het antwoord binnenkort op onze site in een van deze vraag ’t vtwonen-artikelen terug.

Slimme stylingtrucs in de badkamer

Een grote badkamer waarin zowel een bad als een douche past én ruimte is voor twee wastafels, is een droom van velen. Niet ieder huis is hiermee gezegend, maar dat betekent niet dat de badkamer niet groot kan aanvoelen. Met een aantal slimme aanpassingen en stylingtrucs kan ook een kleinere plek groots ogen.

‘Hoe kan ik mijn kleine badkamer groter laten lijken?’

De woonvraag van deze week gaat precies over dit fenomeen. Een lezer vindt het namelijk lastig om ervoor te zorgen dat de kleine badkamer niet nóg kleiner oogt. Want minder spullen hebben of afstand doen van het bad, dát is geen optie. De woonvraag luidt dan ook: hoe kan ik mijn kleine badkamer groter laten lijken?

Belangrijke vuistregel

Er zijn allerlei dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat de ruimte waarin je dagelijks baddert en doucht niet kleiner lijkt. De belangrijkste vuistregel? Houd het open en licht en probeer zo veel mogelijk spullen op te ruimen in gesloten, stijlvolle opbergers of manden. Vermijd te donkere kleuren en werk liever de hoogte in. Een stellingkast in de hoek van de badkamer is hier bijvoorbeeld een handige oplossing voor.

Qua betegeling geldt hetzelfde: kies liever voor verticaal geplaatste badkamertegels dan een diagonale betegeling. Zo lijkt de ruimte optisch een stuk hoger dan het werkelijk is.

LEES OOK
Vraag ’t vtwonen: ‘Hoe oogt mijn gedateerde badkamer budgetproof moderner?

Bad in het midden

Het klinkt gek, maar het is toch echt waar: als je het bad in het midden van de badkamer plaatst, oogt de ruimte een stuk groter. Toegegeven, dit vereist in de meeste gevallen wel een wat grotere make-over. Maar wanneer het budget het toelaat, is dit zeker de moeite waard. De ruimte kun je in de meeste gevallen niet zomaar groter maken, maar wel beter benutten. Door het bad in het midden van de badkamer te plaatsen, lijkt het namelijk net alsof er meer ruimte ontstaat. Dit komt omdat je aan beide kanten lucht en loopruimte creëert, waardoor het direct een stuk groter aanvoelt.

Finishing touch

En dat niet alleen, deze plaatsing oogt ook heel chic en hotel-achtig. Al helemaal wanneer je als finishing touch een gouden of juist matzwarte badkraan toevoegt en deze elementen terug laat komen in de accessoires in de rest van de badkamer.

nog meer: vraag het vtwonen