WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Vraag ’t vtwonen: ‘Hoe richt ik mijn woonkamer met speelhoek efficiënt in?’

Iedereen kampt weleens met een probleem. Voor ieder vraagstuk heb je weer een andere expert nodig, maar op het gebied van interieur weet vtwonen altijd raad. Daarom helpen we wekelijks met het oplossen van lastige woonvragen. Ditmaal: een stijlvolle kinderhoek creëren in de woonkamer.

woonkamer speelhoek

Stel je woonvraag

vtwonen streeft ernaar alle woonvragen te beantwoorden. Vind je het antwoord op je vraag niet op de site of in ons magazine? Stel je woonvraag dan via dit formulier. Wie weet zie je het antwoord binnenkort op onze site in een van deze vraag t vtwonen-artikelen terug.

Leven met kinderen

Iedere (groot)ouder of ouderfiguur weet dat het leven met kinderen heel gezellig, maar ook chaotisch is. De tijd waarin alles op z’n plek bleef staan, is met de komst van kleintjes voorbij. Een fijne plek, waar ze kunnen spelen en ontdekken, is dan ook van groot belang. Daarom laten veel ouders een speciale kinderhoek in huis maken. Maar hoe doe je dat? Een lezer vraagt: ‘Hoe richt ik een ruimte in op een manier dat zowel wij, als onze dochter goed kunnen leven – en het huis niet continu een mijnenveld vol rondslingerend speelgoed en knuffels is?’

Hoe creëer ik een fijne kinderhoek in de woonkamer?

In een woonkamer wordt geleefd en gespeeld, maar ook uitgerust. Zorg er dus voor dat je de zithoek en de kinderhoek gescheiden houdt, zodat beide plekken echt los van elkaar functioneren. De belangrijkste regel? Baseer de hoek op de interesses van je kind. Is je dochter bijvoorbeeld gék op tekenen? Kies dan een kleine tafel met een stoel, en creëer met een aantal leuke opbergkisten een fijne knutselplek. Houd de kleuren in dezelfde stijl en kleur als de zithoek in huis, zodat het geheel wel rustig aan het oog blijft. Een écht eigen en kinderlijk interieur past immers beter in een kinderkamer thuis.

Opgeruimd staat netjes

Kinderen die zich graag terugtrekken in een eigen plek, floreren goed in een speeltent of tipi. Deze zijn er tegenwoordig in allerlei soorten en maten, zodat je ze precies kunt aanpassen aan jouw interieurstijl- en kleur. En ook hier geldt: plaats er een aantal smaakvolle kisten of kratten bij zodat daar het speelgoed in opgeborgen kan worden. Bij gebrek aan ruimte is een slimme, hoge opbergkast ook een ideale manier om een eigen plek voor je kind(eren) in de woonkamer te maken. Dit neemt minder ruimte in dan een speeltent en fungeert als speelplek en opberger ineen.

Meer inspiratie voor stijlvol leven met kinderen in huis

nog meer: vraag het vtwonen