WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Deze 5 ’tuttige’ trends zijn weer helemaal terug

Inderdaad, je leest het goed. Haal dat tafelkleed met bloemenprint maar alvast van zolder, want veel items en trends die ooit als tuttig bestempeld werden, kunnen tegenwoordig gewoon weer schaamteloos schitteren in huis. Wij maakten een lijstje met de vijf leukste ’tuttige’ trends die weer helemaal terug zijn van weggeweest.

tuttige trends in huis zijn weer helemaal in

Klassieke lampenkappen

Prachtige plissé lampenkappen, maar ook grote lampenkappen met franjes (zoals die op de foto hierboven) zijn weer helemaal terug! Tegenwoordig kun je dit soort lampenkappen toch echt niet meer tuttig noemen, ze zijn namelijk prima te combineren met zo’n beetje iedere interieurstijl.

Bloemenprint

Servies, kussens, gordijnen, beddengoed… Hoe meer accessoires met bloemenprint hoe beter, lijkt tegenwoordig het motto. En dat vinden we helemaal niet erg, want deze vrolijke prints maken ieder interieur huiselijk.

LEES OOK
Bloemenkracht: een mix van bloemen in je interieur

Lambrisering

Waar lambrisering eerder werd gezien als een van de meest tuttige trends in wandbekleding (en soms zelfs hopeloos ouderwets), nu zie je het meer dan ooit. Lambrisering geeft een huis charme en sfeer, vooral in combinatie met een marmeren vloer en ornamenten op het plafond is deze trend op zijn best! Een lambrisering verven is zo gepiept trouwens.

Parelmoer

Het materiaal dat vroeger werd gezien als ‘kitscherig’, maakt nu een comeback. Vazen, servies en glaswerk: alles mag in parelmoer! Het leuke aan dit materiaal is dat het werkelijk overal bij past. Dus ja, ook bij jou thuis is er een plek te vinden voor deze trend.

Delfts blauw

Het liefst bleef je vroeger zo ver mogelijk bij het Delfts blauwe servies van je oma uit de buurt, maar inmiddels staan ook onze huizen vol met vazen, theekopjes en leuke schotels met een Delfts blauw patroon. Dit felle blauw voegt meteen een flinke dosis kleur en persoonlijkheid toe aan je interieur.

LEES OOK
Blauw in huis: zo pas je blauw toe in je interieur

Gedroogde bloemen

Als er iets niet meer is weg te denken uit de hedendaagse interieurbeeld dan zijn het wel droogbloemen. Vaak in combinatie met vazen met organische vormen of juist klassieke glazen vaasjes in allerlei kleuren. Klinkt kitscherig en tuttig – maar is tegenwoordig helemaal on trend.

Kristallen schalen

Bijzondere vormen, speelse texturen en helder glas: de kristallen schalen die vroeger alleen veilig opgeborgen in de servieskast te bewonderen waren, schitteren inmiddels weer in de interieurs van nu. En goed nieuws, ze zijn er in alle soorten en maten. Tip: struin de lokale kringloopwinkels af voor een prachtig vintage exemplaar!

nog meer: woontrends