WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Balanced Biotope is dé interieurtrend voor 2021

Interieurtrends komen en gaan, maar één ding weten we bijna zeker: de Balanced Biotope-trend is een blijvertje. Wij vertellen je waar het bij deze trend om draait en hoe je ‘m in eigen huis toepast. Ook heel fijn: je kunt meteen aan het shoppen slaan!

kamerplanten - planten - vtwonen

Wat is Balanced Biotope?

De naam zegt het eigenlijk al een beetje: de natuur in balans. De belangrijkste kernwoorden die bij de woontrend Balanced Biotope horen zijn: stoer, industrieel, praktisch en duurzaam. En bloemen en planten zijn net zo belangrijk als de rest van het interieur. 

Ben je een plantenliefhebber, dan heeft deze trend bij jou waarschijnlijk een streepje voor. Bij Balanced Biotope krijgt groen (en niet alleen de kleur) namelijk voorrang, net als plant-based en ecologische materialen. Als het maar duurzaam is. Je ziet in deze trend veel hout, aardewerk, kurk en textiel.

De verschillende meubels en accessoires die bij deze trend horen, hebben een ambachtelijke uitstraling, zijn vaak handgemaakt van gerecyclede materialen of komen rechtstreeks uit de natuur. Plastic en andere synthetische materialen zijn logischerwijs een no go.

Structuren en vormen

Alle elementen van de natuur komen in de trend terug. Ronde vormen, steen, vlekpatronen en kleuren van schimmels en planten spelen de hoofdrol. Denk aan bruin, taupe, groen, gebroken wit, grijs en betonlook. De kleurkaart van Balanced Biotope bestaat verder voornamelijk uit naturellen met geelgroene accenten. Vormen mogen organisch zijn en een beetje eclectisch.

nog meer: woontrends