Zo stel je een modern interieur samen

Sloophouten eettafel, 300x90x78 cm (lxbxh), bladdikte 9 cm € 5646,- (pietheineek.nl). Zwarte stoelen Panton Chair voor Vitra van Loods 5 Design per stuk € 265,- (loods5.nl). Draadstoelen per stuk € 169,- (hkliving.nl). Theepot € 54,50, beker € 9,50, natuurstenen schaal € 49,-, marmeren kandelaar € 6,95, groene kaars € 3,95, kegels op marmeren schouw per stuk € 4,95, hoge vaas € 29,95, kleine vaas € 20,90 (loods5.nl). Tafellamp € 159,- (vtwonen.nl). Lijst Hovsta € 6,99 (ikea.nl).  Beeld JA | vtwonen 13-2019 | styling Fietje Bruijn | fotografie Alexander van Berge
Beeld JA | vtwonen 13-2019 | styling Fietje Bruijn | fotografie Alexander van Berge

Modern is een benaming die voor allerlei stijlen wordt gebruikt. Op de vraag wat een moderne woonstijl is, valt daarom geen eenduidig antwoord te geven. Wél herken je een modern interieur aan een rustige basis, strakke lijnen en een minimalistische look. Ontdek de verschillende elementen van een modern interieur en hoe je de moderne woonstijl toepast.

Lees verder onder de advertentie

Fijne rustgevende basis van de moderne woonstijl

De basis van een modern interieur is rustig en niet te opvallend. De kleuren wit, grijs en zwart spelen de hoofdrol in de moderne woonstijl. Door deze kleuren met elkaar te combineren in verschillende materialen en structuren blijft de rust bewaard, maar creëer je toch een interessante dynamiek. Een bank in een lichtgrijze stof en een wit vloerkleed van fluffy, aaibare stof doen het bijvoorbeeld goed samen en zijn allesbehalve doorsnee. Ga in een modern interieur los met verschillende materialen, zolang je de hoofdkleuren maar respecteert.

Modern wonen met meubels die harmonieus bij elkaar passen

Op elkaar afgestemde meubels in lichte tinten zijn onmisbaar voor een moderne inrichting. Een witte eettafel is een mooie optie. Combineer deze bijvoorbeeld met een crèmekleurige elementenbank, waarmee je een royaal ziteiland in de moderne woonkamer creëert. Met een lichtgekleurde bank straalt de woonkamer rust uit. Voelt het wat saai aan? Met een paar nieuwe kussens doet de bank mee met de trends. Vlekgevoelig is zo’n bank wel. Maar met deze schoonmaaktips voor een witte bank hoef je je daar niet al te druk om te maken.

Strakke inrichting met design elementen

Een design interieur wordt ook gezien als modern. Misschien omdat strakke lijnen ervan worden geassocieerd met nieuwigheid. Maak van een eettafel met witte Panton designstoelen bijvoorbeeld dé blikvanger in een moderne woonkamer of ga voor een Egg Chair met curvy salontafel. De moderne woonstijl klopt tot in de puntjes wanneer je voor de strakke vormen kiest en details toevoegt die moderniteit uitstralen, zoals prints met grafische vormen of lampen van fiberglass. Doe inspiratie op voor modern wonen door de lichtgekleurde inrichting en meubels van Kim Kardashian te bestuderen, die bijvoorbeeld koos voor witte designmeubels van Jean Royère Polar Bear.

Lees verder onder de advertentie

De moderne woonstijl klopt tot in de puntjes wanneer je voor de strakke vormen kiest

Kruk kringloop € 7,50 (kringloopwinkelleiderdorp.nl) bekleed met stof per meter € 39,95 (stof.nl). Dweil € 59,99, bezem € 22,99, zwarte pot € 17,99 en zwarte lepel € 12,99 (zarahome.com). Ronde houten snijplank € 29,99, zak popcornmaïs € 5,99, bruine vaas € 39,99, zwarte kruk € 59,99 (hm.com). Droogbloemen (waterdrinker.nl). Stenen prijzen op aanvraag, ronde serveerschaal € 480,- (homestede.nl). Wandrek Reizo € 132,- (sukha.nl). Fles olijfolie € 17,95 (nicolasvahe.com). Beige bord € 22,90, donkerbruin bord € 22,90, mokje € 9,90, theedoek € 27,90, mokken met oor per stuk € 17,-, wit dienblad op aanrecht prijs op aanvraag, schoteltje op trap per stuk € 7,90 (letoile.store). Zwarte mok op trap € 19,- (fermliving.com). Borden Pure Serax per stuk € 17,99 (vtwonen.nl).  Beeld JA | vtwonen 09-2021 | styling Liza Wassenaar | fotografie Alexander van Berge
Beeld JA | vtwonen 09-2021 | styling Liza Wassenaar | fotografie Alexander van Berge

Vloeren en werkbladen in een moderne woonstijl

Hoe je een ruimte in één klap een moderne twist geeft? Door het kiezen van een moderne vloer of modern werkblad. Ook hier ga je voor strak en neutraal. Een gietvloer is een strakke vloer die de toon zet voor een modern interieur. Zo’n vloer bestaat uit meerdere kunststoflagen die in vloeibare staat worden aangebracht. Elke laag wordt geëgaliseerd en moet drogen; daarom is er wel wat geduld nodig voordat hij klaar is. Ga bijvoorbeeld voor een betonvloer met shiny coating of een taupe gietvloer in een modern interieur. In de keuken kun je als aanvulling denken aan een werkblad van beton, keramiek, graniet of composiet. Strak, modern en heerlijk om aan te werken.

Lees verder onder de advertentie

Modern interieur met extra warmte

Heb je de verwarming een graad lager en wil je het moderne, strakke interieur een knusse uitstraling geven? Voeg stof toe. In de zithoek of zelfs onder de eettafel: vloerkleden verbinden losse elementen met elkaar, dempen het geluid en maken een modern interieur zachter. Ook met een wollen plaid of grote kussens haal je direct meer knusheid in huis. Daarnaast is verlichting een echte sfeermaker. Met een mooie plafondlamp of een grote vloerlamp zorg je voor een warm lichtspel in de moderne woonkamer. Doe inspiratie op met 8 tips voor sfeervolle verlichting in de woonkamer.

Ga je verhuizen of ben je van plan om het roer van een modern interieur helemaal om te gooien? Bekijk welke woonstijl goed bij je past. Industrieel, landelijk, basic, modern of klassiek? Net als bij een modern interieur geeft een stijl houvast op het gebied van kleur, materiaal- en meubelkeuze.

Een modern interieur samenstellen…

Lees verder onder de advertentie

Bron: Beeld 1: vtwonen 13-2019 | styling Fietje Bruijn | fotografie Alexander van Berge . Beeld 2: vtwonen 09-2021 | styling Liza Wassenaar | fotografie Alexander van Berge