WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Romantische woonstijl oubollig? Zo pas je hem toe in 2021

Een huis alsof je een Franse wijngaard betreedt… De romantische woonstijl is niet nieuw – juist niet – maar is wel een stijl die altijd blijft. En al helemaal als je hem regelmatig van een modern jasje voorziet. Een romantische stijl oubollig? Welnee!

vtwonen 06-2017 | tweedehands eetkamer met houten tafel, houten stoelen, vasen op de achtergrond
Schaaltjes, kunstwerkje met touw (Kringloop Op Dreef). Linnen strijkijzersnoer, fitting van zwart bakeliet, kooldraadpeer dimbaar (Snoerboer). Tafelpoot geschuurd (Kringloop ’t Zwaantje). Stenen schaal, gevlekte karaf (Raw Materials). Fruitschaal/zeef, kleine karaf, wekpotten (Linda’s Hoekje). Vergeten groente (Albert Heijn). Stoel Eames (La Folie). Kussen, gordijn gemaakt van linnen stof (By Mölle via vtwonen). Houten stoelen, twee houten bankjes op elkaar gestapeld als kast, grote karaf (met tak) (Van Dijk & Ko). Witte spijlenstoel (vtwonen). Sjaal op stoel (Sukha Amsterdam). Kunstwerkje handen (Julia Lefeber).

Romantische woonstijl

Voor iedereen die houdt van warmte, lichte kleuren en Franse invloeden is de romantische woonstijl dé stijl om te overwegen. En dan niet alleen met rozenblaadjes in de slaapkamer, de romantiek mag van het hele huis afspatten. 

Combineren kun je leren 

Om een romantische woonstijl in huis te halen hoef je heus niet alles roze te verven (wel prachtig!), er zijn ook subtielere manieren. Zo krijg je met pasteltinten een lieflijke uitstraling en maak je er met lichte kleuren een mooi geheel van.

LEES OOK
Trend: een door de zon gebleekt kleurpalet

Ideale materialen

Geen harde lijnen en parelwitte meubels, wel ronde vormen en zachte stoffen. De ideale materialen om te gebruiken bij de romantische woonstijl zijn satijn, zijde en fluweel. Dat laatste zien we veel terugkomen bij fluwelen eetkamerstoelen. Maar ook bij woonaccessoires zijn deze stoffen vaak verwerkt. Heb je ook meteen een subtiele manier gevonden om de romantische stijl in te brengen.  

Moderne twist

De truc om de romantische woonstijl te combineren met een modern huis is door beiden elementen toe te voegen. Neem bijvoorbeeld de witte Isidora fauteuil van Made, door zijn zachte tint heel romantisch, maar door zijn bijzondere vorm tegelijkertijd modern. Een oudroze vloerkleed, linnen gordijnen en houten tafel erbij, et voilà daar is de modern romantische woonkamer.

LEES OOK
Wat is nou eigenlijk een ‘moderne woonstijl?’

nog meer: Woonstijl